EK Hockey 2013 live bij RTL 7

20130805-143817.jpg

Van 17 tot en met 25 augustus is bij RTL 7 het EK Hockey 2013 te zien. Tijdens dit toernooi, één van de grootste hockeyevents van de wereld, treedt de top acht van de Europese landenteams aan. Zowel het Nederlandse herenteam als het damesteam komt in het Belgische Boom in actie. Lukt het de heren om hun tweede plek tijdens het EK in 2011 om te zetten in de eerste plaats? Weten de dames hun Europese titel te behouden?

Het EK Hockey 2013 wordt gepresenteerd door Marcel Maijer met commentaar door John van Vlie.

Gedurende negen dagen geven de beste acht hockeylanden het beste van zichzelf. Er worden in totaal veertig wedstrijden gespeeld waarvan RTL 7 er dagelijks twee, voorzien van commentaar door John van Vliet, uitzendt. Van de andere wedstrijden worden samenvattingen uitgezonden. Bij de mannen nemen Duitsland (nummer één op de wereldranglijst), Nederland (3), Engeland (4), Spanje (5), België (8), Ierland (15), Polen (19) en Tsjechië (22) deel. Bij de vrouwen zijn dat Nederland (1), Engeland (4), Duitsland (5), België (13), Ierland (14), Spanje (15), Schotland (19) en Wit-Rusland (21).

De ploeg van bondscoach Paul van Ass (heren) treft als eerst tijdens het toernooi de Ieren, een dag later staat de confrontatie met Engeland op het programma. Als laatste in hun poule treffen zij Polen. De dames, met bondscoach Max Caldas, verdedigen tijdens dit toernooi hun Europese titel. In hun poule treffen zij Ierland, België en Wit-Rusland.

Op zaterdag en zondag 24 en 25 augustus worden de finales gespeeld. De winnaars verdienen naast de Europese titel een ticket voor het WK van volgend jaar in Den Haag. Nederland is als gastland bij de mannen en bij de vrouwen automatisch geplaatst.

Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL 7: ‘Een letterlijk en figuurlijk nieuwe tak van sport voor RTL7. Ik ben enorm blij dat wij het EK Hockey gaan uitzenden. Een geweldig toernooi met alle toplanden, waar de Nederlandse vrouwen en mannen de eer hoog hebben te houden. Met ongetwijfeld spannende wedstrijden en scherpe analyses van oud spelers als Teun de Nooijer, Fatima Moreira de Melo, Jacques Brinkman en Margje Teeuwen, geloof ik dat de sportliefhebber volop aan zijn trekken komt op 7.’

EK Hockey 2013 wordt geproduceerd door Infostrada Sports.

Bron: RTL

~ door pietboon op 05/08/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: