RTL 8 kleurt rood voor Dress Red Day van Hartstichting

RTL 8 kleurt in de week van 23 tot en met 27 september rood in aanloop naar Dress Red Day op 29 september. Op deze bijzondere dag roept de Hartstichting iedereen op om iets roods te dragen om zo aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Elke werkdag om 20.30 uur zendt de vrouwenzender een film uit, die is gekozen uit het hart van een bekende Nederlandse vrouw. Voorafgaand aan deze film vertelt zij waarom deze hartverwarmende film haar zo raakt.

De week begint op maandag 23 september met de film ‘Hairspray’ namens Irene Moors. Op dinsdag 24 september gevolgd door Anouk Smulders met de film ‘About A Boy’. Annemarie van Gaal leidt op woensdag 25 september de film ‘Chocolat’ in en Dyanne Beekman kiest donderdag 26 september voor ‘The Constant Gardener’. Tenslotte vertelt Ellen ten Damme op vrijdag 27 september waarom de film ‘Turks Fruit’ haar zo raakt.

Na afloop van de films wordt dagelijks een persoonlijk portret vertoond van een onbekende vrouw die te maken heeft met hart- en vaatziekten. Zo komt onder andere de 22-jarige Milou in beeld, die haar danscarrière bij het Holland Show Ballet heeft moeten opgeven vanwege hartklachten.

Irene Moors trapt op zondag 15 september een speciale actie af in ‘Carlo & Irene: Life4You’, waarbij volop aandacht wordt gevraagd voor Dress Red Day. Ze roept niet alleen iedereen op om zich op 29 september rood te kleden, maar om ook voorafgaand aan deze dag een foto in te sturen van zichzelf in rood. De winnares krijgt een jurkje dat is ontworpen door fashionondernemer Dyanne Beekman. Vervolgens wordt zij ook nog eens door Dyanne gestyled in de uitzending van ‘Carlo en Irene: Life4You’ op zondag 29 september.

Uitzending

Maandag 23 september: ‘Uit Het Hart Van Irene Moors: Hairspray’
Dinsdag 24 september: ‘Uit Het Hart Van Anouk Smulders: About A Boy’
Woensdag 25 september: ‘Uit Het Hart Van Annemarie van Gaal: Chocolat’
Donderdag 26 september:‘Uit Het Hart Van Dyanne Beekman: The Constant Gardener’
Vrijdag 27 september: ‘Uit Het Hart Van Ellen Ten Damme: Turks Fruit’

Bron: RTL

~ door pietboon op 12/09/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: