Drie nieuwe HD zenders vanaf oktober bij UPC

Vanaf 1 oktober biedt UPC 50 zenders in HD-kwaliteit aan. UPC voegt de zenders E! Entertainment Television HD en Nat Geo Wild HD aan haar Royaal aanbod toe. Binnen het premiumaanbod biedt UPC Film1 Comedy & Kids HD aan. UPC kan vanaf 1 oktober ook tegemoet komen aan een grote wens van haar klanten. Zij kan dan de programmagegevens van de Nederland 1, 2 en 3 tot acht dagen vooruit aan haar digitale televisieklanten beschikbaar stellen. UPC is de eerste aanbieder die dit mogelijk maakt.

William Linders, Director Content van UPC:

“We willen onze klanten meerwaarde bieden, voor welke dienst zij ook kiezen. Door per 1 oktober drie HD-zenders aan ons televisieaanbod toe te voegen, bieden wij in totaal 50 HD-zenders. We bevestigen hiermee onze leidende positie als het op het aanbieden van HD aankomt.”

In augustus voegde UPC de nieuwe zender Fox toe aan haar Starter-aanbod. Daarom verhuist de zender Foxlife van Starter naar Royaal. The Karaoke Channel komt in het Video on Demand aanbod van UPC beschikbaar voor alle Royaal-klanten. De zender Family7, afkomstig van het Royaal-pakket, verhuist naar Starter. Hierdoor komt Family 7 voor alle klanten van UPC beschikbaar die een abonnement hebben op digitale televisie.

Als eerste in Nederland krijgen digitale televisieklanten van UPC vanaf 1 oktober via de elektronische programmagids (EPG) programma-informatie van Nederland 1, 2 en 3 tot acht dagen vooruit. Linders:

“Tot op heden was de informatie tot maximaal drie dagen vooruit beschikbaar. Klanten krijgen nu een beter overzicht in de EPG van de programma’s die zij op Nederland 1, 2 en 3 kunnen verwachten. Zij kunnen zo hun televisieweek nog beter plannen. We zijn blij dat we dit in samenwerking met de NPO voor hen mogelijk hebben gemaakt.”

Film1 Comedy&Kids is sinds 6 september de opvolger van Film1 Family. Het is voor UPC het vierde van de vijf Film1 zenders die in HD wordt doorgegeven. Het is onduidelijk of ook het laatste Film1 kanaal, Film1 Sundance, nog in een HD versie toegevoegd gaat worden.

Nat Geo Wild HD is de laatste van de Fox zenders die ook in een HD variant bij UPC wordt toegevoegd. Eerder waren al alle Fox Sports kanalen, Fox, NGC, 24 Kitchen en FoxLife in HD beschikbaar gekomen bij UPC. UPC heeft sinds de komst van Fox en Fox Sports een nieuw distributieovereenkomst met Fox International Channels.

Vorig jaar september werd al aangekondigd dat Nat Geo Wild in HD op kanaal 63 zou worden toegevoegd. Dat ging toen op het laatste moment niet door. Een jaar later gebeurt dit alsnog. Welk kanaal nummer het wordt is nog onbekend, want kanaal 63 is sindsdien door 13th Street HD in gebruik genomen. Kijkers via de Horizon box zien de HD kanalen natuurlijk op het nummer van het SD kanaal.

Universal Networks International kondigt vandaag haar plannen aan om E! Entertainment Television HD 1 oktober 2013 op UPC te lanceren. E! HD zal beschikbaar zijn in het Digitale Royaal TV-pakket (EPG nr. 95) en voor Horizon abonnees (EPG nr. 115). Het kanaal vormt de nieuwste aanvulling op de UNI zenderportfolio. Bij UPC is onder andere al 13 ͭ ͪ Street, 13 ͭ ͪ Street HD, Syfy, Syfy HD en E! beschikbaar.

~ door pietboon op 24/09/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: