WK Boksen zwaargewicht Klitschko – Povetkin zaterdag bij RTL 7

20130930-102404.jpg

Muhammad Ali, Mike Tyson, Joe Louis; sinds lange tijd heeft de zwaarste gewichtsklasse in het profboksen weer een dominante kampioen in Wladimir Klitschko. De 1.98 meter lange ‘Dr. Steelhammer’ treft op zaterdag 5 oktober zijn sterkste tegenstander in al zijn 63 wedstrijden (60 gewonnen), namelijk de in 26 partijen ongeslagen Olympisch kampioen van 2004, Alexander Povetkin. Hun duel wordt wereldwijd in 150 landen uitgezonden, in Nederland heeft RTL 7 deze rechten binnen weten te halen.

RTL 7, zaterdag 5 oktober, vanaf 23.00 uur.

Wladimir Klitschko uit (oorspronkelijk) de Oekraïne is wereldkampioen zwaargewicht bij alle wereldbonden op één na: de WBC. Bij die bond is zijn broer Vitali de champ. Zijn eerste wereldtitel bij de profs won hij al in 2000. Als amateur veroverde hij een gouden medaile op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta (Super Zwaargewicht).

Ook Alexander Povetkin is in het bezit van een Olympische gouden plak in het Super Zwaargewicht (Athene 2004). Een jaar eerder veroverde de Rus al de hoogste plaats op het erepodium bij de wereldkampioenschappen voor amateurs in Bangkok. Hoewel hij als prof minder ervaring heeft dan Klitschko, kan hij dus terugvallen op een zeer succesvolle amateurcarrière. Daarnaast wist hij de afgelopen jaren al ex-wereldkampioenen Chris Byrd, Hasim Rahman en Ruslan Chagaev te verslaan.

Beide boksers zijn in Moskou mateloos populair, zodat deze stad de logische locatie is voor het treffen. De ring staat te midden van 25.000 toeschouwers in het Olympisch Sportcomplex.

De uitzending zaterdag wordt van commentaar voorzien van Koert Westerman en Arnold Vanderlyde.

Bron: RTL

~ door pietboon op 30/09/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: