Disco-weekend: zaterdag 9 en zondag 10 november op Cultura24

In de NTR-documentaire DISCO (zaterdag 9 november op Nederland 3) gaat Leo Blokhuis op zoek naar de oorsprong en het geheim van disco. Aansluitend kunt u drie uur doordansen op Cultura24. En op zondag zijn er concerten van o.a. Nile Rodgers & Chic

Zaterdag 9 november / Cultura24 Clipkeus: Disco / 23:30 uur
Drie uur lang de mooiste disco-clips. Maak die huiskamer vrij en dans mee op o.a. George McCrae, Earth, Wind & Fire, Robin Thicke, Yarbrough and Peoples, Rod Stewart, Time Bandits, Justin Timberlake en natuurlijk de queen of disco, Donna Summer.

Zondag 10 november / 3voor12 presenteert… Nile Rodgers & Chic / 20:30 uur
In deze aflevering het concert van genrepionier Nile Rodgers & Chic. Rodgers en kornuiten mochten de eerste avond van festival Into The Great Wide Open op Vlieland afsluiten met hun feestelijke discofunk. Aangezien Rodgers niet alleen voor Chic maar ook voor o.a. Sister Sledge, Diana Ross, David Bowie en Madonna de nodige hits verzorgde was op de setlist werkelijk geen onbekende song te bekennen.

Zondag 10 november / North Sea Jazz 2013: Charlie Wilson / 21:30 uur
Concert van de Amerikaanse genreheld Charlie Wilson (hij leidde in de jaren 70 en 80 The Gap Band) op North Sea Jazz 2013. Met zijn band en een stel weelderig uitgedoste danseressen verzorgde hij daar een wervelende disco-funk-revue. Op de setlist stonden de meeste Gap Band-hits (‘Burn rubber on me’, ‘You dropped a bomb on me’, ‘Outstanding’) alsook de nummer 1 r&b-hits die hij de afgelopen jaren onder eigen naam scoorde in de VS (‘Last name Wilson’, ‘You are’ en ‘There goes my baby’).

Bron: Persbericht

~ door pietboon op 01/11/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: