Cultura24 presenteert 1 december een Zappa dag

Op 4 december is het twintig jaar geleden dat de eclectische rockmuzikant Frank Zappa overleed. Op Cultura24 krijgen we daarom op 1 december een hele avond Zappa. Met als hoogtepunt – voor het eerst op de Nederlandse televisie – zijn beruchte film 200 Motels uit 1971.

Te zien op Cultura24: zondag 1 december vanaf 20:30 uur (200 Motels wordt herhaald op woensdagavond 4 december vanaf 22:05 uur)

De volledige programmering van Zappa dag op 1 december:

20:30 – Radio 6’s Co de Kloet over Frank Zappa: een introductie

Voorafgaand aan 200 Motels geeft Radio 6/Zappa-kenner Co de Kloet ons een spoedcursus rond de man en zijn werk. Inclusief fragmenten uit het inmiddels fameuze interview dat Ivo Niehe voor de TV Show Op reis met Zappa had in 1991 en uit Frank Zappa maakt 200 Motels, waarvoor Roelof Kiers destijds de filmset in de Pinewood Studio’s te Londen bezocht.

21:00 – Frank Zappa’s 200 Motels

Een zogenoemde surrealistische rockmusical uit 1971 geregisseerd door Zappa zelf in samenwerking met de Britse popchroniquer Tony Palmer. De film, een satire op het leven on the road van een rockband, heeft veel van de toenmalige leden van Zappa’s Mothers Of Invention in de hoofdrollen, zoals George Duke, Jimmy Carl Black, Aynsley Dunbar alsook Flo & Eddie oftewel ex-Turtles Mark Volman en Howard Kaylan. Verder ziet u Who-drummer Keith Moon als een non en Beatle Ringo Starr (als een dwerg die zich heeft verkleed als Zappa). Nog nimmer op de Nederlandse tv vertoond! (200 Motels wordt herhaald op woensdag 4 december vanaf 22:05 uur)

22:50 – Netvers: Frank Zappa – A Token Of His Extreme + The Torture Never Stops

In deze aflevering een selectie van twee recent verschenen Zappa-dvd’s met twee concerten uit respectievelijk 1974 en 1981.

Bron: Cultura24

~ door pietboon op 08/11/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: