Dakar Rally twee weken lang bij RTL 7

De prestigieuze Dakar Rally gaat op zaterdag 4 januari weer van start. Het startschot voor de spectaculairste rally ter wereld wordt gegeven in het Argentijnse Rosario. Vanaf dan kan de RTL 7–kijker ruim twee weken lang genieten bij de mannenzender van de keiharde competitie, de bikkelharde strijd en het adembenemende landschap. Allard Kalff en Tom Coronel zijn ter plekke en doen dagelijks verslag bij RTL 7.

Dagelijks, van zaterdag 4 januari tot en met 19 januari, rond 22.30 uur (herhaling de volgende dag om 18.00 uur) bij RTL 7.

De Dakar 2014 kent 480 deelnemende voertuigen, met 700 deelnemers in totaal. De groeiende populariteit van de Dakar-uitzendingen in Nederland heeft er voor gezorgd dat er ook steeds meer Nederlanders aan het Dakar-avontuur zijn gaan deelnemen. Het Nederlandse deelnemersveld is de op een na grootste ter wereld met maar liefst 27 wedstrijdtrucks.

De deelnemers krijgen in totaal circa 9000 km in dertien stages voor de kiezen. Drie daarvan zijn langer dan 600 kilometer. De route van de Dakar Rally start in Rosario. Een week lang blijven de teams in Argentinië om vervolgens richting Bolivia te rijden. De finale vindt plaats in de Atacama woestijn van Chili met de finish in kustplaats Valparaíso.

~ door pietboon op 25/11/2013.

Eén reactie to “Dakar Rally twee weken lang bij RTL 7”

  1. Jammer dat de uitzendingen best laat zijn. dat is ieder jaar zo.. Eveneens de herhaling. Zendt het om 21:00uur uit en als dat niet kan doe dan de herhaling op primetime. Veel meer boeiends zendt RTL7 in januari toch niet uit.. Dat zal wel aan mij liggen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: