UPC stopt distributie Sport1/Film1 Gids

Sport1 en Film1 abonnees bij UPC zullen vanaf 2014 de maandelijkse Sport1/Film1 Gids van Chellomedia niet meer ontvangen. UPC heeft deze beslissing genomen tot spijt van Chellomedia, het bedrijf achter Sport1 en Film1. Abonnees zijn via een bericht in de gids van december over de beslissing geïnformeerd. In de zomer stopte UPC de distributie al voor een deel van de abonnees. De gids blijft beschikbaar voor abonnees van andere aanbieders.

Chellomedia heeft te weinig gegevens om rechtstreeks de gids aan hun abonnees te versturen. Hiervoor zijn ze afhankelijk van de distributeurs, zoals Ziggo en UPC. De introductie van diensten zoals Sport1 GO zal het Chellomedia in de toekomst makkelijker maken om inzicht te krijgen in hun abonnees.

De Sport1/Film1 Gids bevat het totale maandoverzicht per dag van alle thema’s, premières, films en series op de vijf Film1 kanalen, en geeft een overzicht van de sport wedstrijden en toernooien die Sport1die maand uitzendt. De gids zal ook in 2014 blijven verschijnen, maar door UPC niet meer aan haar abonnees gedistribueerd worden.

Na het Veronica Magazine heeft de maandelijks verschijnende Film1 Sport1 Gids de hoogste oplage per nummer van alle radio- en televisiebladen. De Sport1 Film 1 gids is een zeer gewaardeerde gids: 72% van de lezers raadpleegt de Gids meerdere keren per week, 38% van de lezers raadpleegt de Gids iedere dag dus een zeer hoge hanteringsfrequentie per maand en 68% geeft aan het programmablad niet te willen missen. De oplage van de gids lag het afgelopen jaar net boven de 500.000 exemplaren.

UPC geeft in een reactie op dit blog aan dat eind volgende week (begin december) de abonnees van Film1 en Sport1 die tot op heden een programmagids ontvingen, schriftelijk geinformeerd worden dat dit de laatste keer was dat zij een papieren versie van de gids ontvingen. UPC wijst hen in de brief op de apps en de websites van Film1 en Sport1. Hier vindt men alle informatie die ook in de gids stond, plus beelden, recensies, vooruitblikken en achtergronden.

~ door pietboon op 28/11/2013.

7 Reacties to “UPC stopt distributie Sport1/Film1 Gids”

 1. Protesteer hier allemaal tegen. Ik heb dit zelf al 2 x gedaan via klactenkompas.nl van de consumentenbond. Ik wil de papieren vesie van de Film1 gids behouden !!!

 2. Terug met die paoieren gids.
  Ik heb hem 1 maand gehad, in december helemaal niet!

 3. Ik vind het zonder gids helemaal niets. Ik keek de gids door en streepte aan wat ik wilde zien. Ik vergeet nu gewoon in digitale gids te kijken!! Ik wil ook gewoon de papieren gids!!!!

  • Dat ben ik helemaal met je eens, ik heb precies hetzelfde.
   Ik vergeet te kijken en mis daardoor soms films, ik weet wel dat de fims herhaald worden, maar ik vind dit zeer schofterig van UPC om de gids niet meer te leveren :(

 4. Terug met de papieren gids en zo snel als kan

 5. zo gauw als het kan terug met de gids, het abonnement van film1 en sport 1 is al duur genoeg, en wil ik r ook de papieren tv gids bij

 6. Sinds Ziggo en UPC samen zijn gegaan en er in april een frequentieverandering was is er niks anders dan ellende. Nu weer met de papierengids van film1.
  MEN KAN NIET ZONDER PAPIER. Nu moet je verplicht je pc aanzetten en er moet toch weer pen en papier bijkomen om je filmkeuze te maken voor die avond. Ik ben bang dat ik me zo gaat ergeren dat ik film1 moet opzeggen. Veronderstel als ze alle tvgidsen zo uit de handel haalden. Dan was de wereld te klein. Je wordt maar behandeld als plebs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: