‘Out There’ van Stephen Fry in aanloop Winterspelen bij de VARA

20140104-161900.jpg

In de week vooraf aan de Olympische Spelen in Sochi in Rusland, zendt de VARA de tweedelige BBC-serie ‘Out There’ van Stephen Fry uit op Nederland 2. De VARA zal aflevering 1 van Stephen Fry: ‘Out There’ uitzenden op dinsdag 28 januari en aflevering 2 op woensdag 29 januari 2014, beide keren om 23.00 uur op Nederland 2. Op 29 januari wordt er eerder op de avond door de VARA een debatprogramma gemaakt over het onderwerp.

In deze tweedelige documentaire onderzoekt de Britse comedian/acteur Stephen Fry, zelf een homo-icoon, overal ter wereld hoe homoseksualiteit wordt beleefd. Hij trekt onder meer naar Oeganda, de Verenigde Staten, Rusland, Brazilië en India. Onderweg ontmoet hij homo’s van alle slag, maar ook regelrechte homofoben en slachtoffers van homohaat. ‘Out There’ is op dinsdag 28 en woensdag 29 januari, om 23.00 uur te zien bij de VARA.

Fry gaat in de eerste aflevering onder andere op bezoek bij Sir Elton John en diens partner. Hij praat met hen over hun homo-beleving, hun ‘coming-out’ en hun beslissing om samen een kind op te voeden. Ook ontmoet Stephen een Iraanse vluchteling die in eigen land de doodstraf riskeert wegens zijn geaardheid.

In Oeganda, waar de doodstraf voor homoseksuele mensen eveneens op de politieke agenda staat, spreekt Fry politici en religieuze leiders die vierkant achter het wetsvoorstel staan. Daarnaast heeft hij een emotioneel gesprek met Stosh, een jonge lesbische vrouw die het slachtoffer werd van een ‘corrigerende verkrachting’. Tot slot reist Stephen naar de Verenigde Staten, waar hij kennismaakt met de zogenaamde ‘Reparative Therapy’, een therapie die beweert de geaardheid van mensen te kunnen veranderen.

In de tweede aflevering bezoekt Fry in Brazilië het parlementslid Jair Bolsonaro, die fel gekant is tegen gelijke rechten voor homo’s. De Rus Vitaly Milonov strijdt in Rusland tegen de wet die ‘homopropaganda’ verbiedt. In India bestaat een bloeiende cultuur van travestieten.

~ door pietboon op 05/01/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: