Begin februari “Big Cat Week” op Nat Geo Wild

In januari is Nat Geo Wild zender van de maand bij vele aanbieders, maar ook in februari is het de moeite waard de zender te blijven volgen. Van zondag 2 t/m zaterdag 8 februari is het namelijk weer “Big Cat Week” bij deze zender.
Het zijn de koningen en koninginnen van de jungle. Iconische dieren met ongelofelijke kracht, snelheid, behendigheid en schoonheid die de mens al jaren verbijsteren. Leeuwen, tijgers, cheeta’s, jaguars en jachtluipaarden. Het zijn de meest bijzondere katachtigen ter wereld. Nat Geo Wild zet ze dit jaar wederom een week in de spotlights met een aantal prachtige premières.

Een overzicht van de speciale programma’s gedurende deze week in februari:

MAN VS. CHEETAH
Zondag 2 februari om 18.00 uur

De snelle American Football-spelers Chris Johnson en Devin Hester nemen het op tegen een cheeta. In een sprintwedstrijd staan het imago van de mens en het jachtluipaard op het spel. Niet alleen de snelheid, de behendigheid en het instinct van de cheeta, maar ook de sterkte- en zwaktepunten worden belicht. Door deze te vergelijken met de eigenschappen van de mens wordt getracht nieuwe informatie in te winnen over de overlevingskans van de cheeta in het wild.

BETTY WHITE GOES WILD
Maandag 3 februari om 18.00 uur

Emmy Award-winnaar Betty White bezoekt drie van de beste dierentuinen en safariparken van Amerika en krijgt exclusief toegang achter de schermen. Voor het oog van de camera’s vertrekt ze op een bijzondere reis, die haar langs verschillende grote katachtigen brengt en haar de mogelijkheid geeft om haar liefde voor katten met de wereld te delen.

GAME OF LIONS
Dinsdag 4 februari om 18.00 uur

Slechts één op de zeven leeuwen overleeft lang genoeg om een volwassen leeftijd te bereiken. Daarover verbazen natuurbeschermers en wetenschappers zich al jaren. In deze speciale uitzending staan de geheime levens van de overlevende mannetjes voordat ze koning worden centraal. Iedere bloedlijn vecht voor overleving en het recht om een troep te mogen leiden. Maar de natuurlijke selectie heeft bepaald dat niet iedereen de eigen familielijn kan voortzetten. Elke overlevende wordt echter gevormd door een aantal harde gevechten tegen honger, aanvallen van oudere mannetjes en ontmoetingen met andere nomaden.

SUPER CAT
Woensdag 5 februari om 18.00 uur

Met de missie om een ‘superkat’ te creëren worden een aantal van de meest indrukwekkende roofdieren ter wereld onder een vergrootglas gelegd. Experts onderzoeken de natuurlijke historie van wilde katten, zowel grote als kleine, om te ontdekken welke soort de beste klimmer, de hoogste springer en de snelste renner is. Welke katachtige heeft het beste nachtzicht, de langste hoektanden, de luidste brul? En wat gebeurt er als de snelheid van een cheeta wordt gecombineerd met de kracht van een tijger? Dit wordt onderzocht met de hulp van drie van ‘s werelds beste experts, die alleen de kenmerken van de meest talentvolle katten ter wereld selecteren. Door deze eigenschappen te combineren wordt een superkat gevormd, die alle andere katachtigen achter zich laat. Bijzondere animatietechnieken brengen dit verbazingwekkende wezen tot leven. Maar zou deze geweldige kat ooit echt kunnen bestaan?

COUGAR VS. WOLF
Donderdag 6 februari om 18.00 uur

Boone Smith, deskundig op het gebied van poema’s, trekt diep de Bitterroot Mountains van Montana in op zoek naar bewijs voor de rivaliteit tussen twee van de grootste roofdieren in dit prachtige winterlandschap. Zijn doel is om de gebieden te vinden waar conflicten tussen poema’s en wolven het vaakst plaatsvinden door meer te weten te komen over de jacht-, eet- en vechtgewoontes van beide dieren. Boone haalt alle vaardigheden voor de dag, die hij heeft opgedaan door grote katten op te sporen over de hele wereld om te laten zien hoe het eraan toe gaat in een confrontatie tussen poema en wolf.

THE LION WHISPERER
Vrijdag 7 februari om 18.00 uur

Kevin Richardson is de leeuwenfluisteraar. Hij woont al jaren tussen de getemde leeuwen. Kevin slaapt met hen, aait ze, zorgt voor ze en reist flinke afstanden met ze. Deze speciale uitzending laat de intimiteit van deze verbluffende en buitengewone relatie zien. In Zuid-Afrika, waar wilde dieren ten prooi vallen aan stropers en verkopers, stelt Kevin dieronvriendelijke praktijken aan de kaak om de koning van de savanne te beschermen.

~ door pietboon op 06/01/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: