Digitale initiatieven VPRO door NPO aan banden gelegd

Vandaag las ik de nieuwjaarstoespraak van de directeur van de VPRO, Lennart van der Meulen, en ik schrok. ik schok van de harde hand waarmee de NPO de VPRO probeert kort te houden. De VPRO die als eerste met digitale kanalen begon, de VPRO die als eerste een multimediale aanpak had, zoals met 3voor12, wordt nu terecht gewezen door een paar bureaucraten.

Hieronder een quote van de nieuwjaarstoespraak, maar ik roep je op het hele stuk te lezen. Ik hoop dat de NPO snel tot inkeer komt.

De donderdag voor Kerst viel bij de VPRO zoals dat heet een schrijven in de bus waarin de NPO ons sommeert per direct te stoppen met VPRO Vrijplaats, VPROTV en met onze Smaakmakers op VPRO.nl. Smaakmakers? Dat is Wim Brands die in de pauze van Boeken in één take een recensie uit zijn mouw schudt van een psalmenvertaling van Karel Eykman. Of Melanie de Langen die Theo en Thea tipt of de Junior Wetenschapsquiz. Mag niet van de NPO. Net als onze Tim niet langer mag. En waarom niet? Omdat volgens de NPO sprake is van ongecoördineerd media-aanbod. Je zult het maar verzinnen. Tim en Wim en Melanie zijn op onze site ‘niet gecoördineerd media-aanbod’ geworden. Een nieuwe bureaucratische term die de NPO in gelegenheid moet stellen om ons tot de laatste quote te betuttelen en te bestieren. Vrijheid van meningsuiting lijkt in dit bestel alleen te bestaan na toestemming van de NPO.

Lees hier de hele toespraak.

~ door pietboon op 06/01/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: