Winterspelen Sotsji vanaf 7 februari op Nederland 1

De NOS zendt van vrijdag 7 tot en met zondag 23 februari rechtstreeks de Olympische Winterspelen 2014 in het Russische Sotsji uit op Nederland 1. En de marathon begint op op 7 februari 16:45 uur met het rechtstreekse verslag van de Openingsceremonie. Na afloop van de opening zal direct na het NOS Journaal het dagelijkse avondprogramma NOS Studio Sportwinter te zien zijn.

Nederland 1 is gedurende de Winterspelen de Olympische zender van de NOS. De dagelijkse live sportuitzendingen beginnen iedere dag om 7 uur. Traditiegetrouw speelt schaatsen een prominente rol in de programmering van de NOS, en is in de middag rechtstreeks te zien. Dione de Graaff is  straks de vaste presentator bij het schaatsen. In de Adler Arena, zoals de schaatsbaan van Sotsji heet, krijgt De Graaff voor de analyse versterking van voormalig wereldkampioen allround Paulien van Deutekom en meervoudig Europees- en wereldkampioen Rintje Ritsma.

Om 18 uur volgt er iedere dag een terugblik op de afgelopen dag, met meer verschillende sporten dan er overdag rechtstreeks getoond kon worden. Net als twee jaar geleden in Londen kan ook dit jaar de kijker zelf ook uit extra livestreams kiezen.

Lees ook: NOS zendt tijdens Winterspelen zes extra livestreams uit 

Het is voor het eerst dat het avondprogramma van de NOS tijdens een ‘superevenement’ op prime time wordt uitgezonden. De NOS begon met een reeks talkshows elf jaar geleden tijdens de Tour de France van 2003. In 2004 volgden avondprogramma’s bij het EK voetbal in Portugal en de Olympische Zomerspelen in Athene. In 2006, in Turijn, was er voor het eerst een avondprogramma bij de winterspelen. Bij de Olympische Spelen in Vancouver in 2010 was een avondprogramma niet aan de orde, omdat een groot deel van de wedstrijden in Nederlandse nacht plaatsvond.

Ook met Sotsji is er tijdsverschil: het is daar drie uur later, daarom zijn Henry Schut en co-host Erben Wennemars er dagelijks al rond half negen. Ook bij deze Spelen zullen met name de hoofdrolspelers – de sporters zelf – aan tafel komen.

Lees ook: Geen Olympische Winterspelen op Eurosport

~ door pietboon op 07/01/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: