Veel kritiek op duo-commentaar FOX Sports

Sinds enkele weken is FOX Sports bij enkele wedstrijden begonnen met duo commentaar, waar een co-commentator de wedstrijd tussentijds analyseert. Dit is, op zijn zachtst gezegd, slecht gevallen bij de abonnees. FOX Sports werd overgoten met negatieve kritieken. De zender heeft inmiddels een reactie uitgegeven.

In een bericht op sociale media reageert FOX Sports als volgt:

FOX Sports heeft als voornaamste doel om de kijkers zo goed mogelijk te bedienen en is daarom altijd op zoek naar nieuwe en onderscheidende manieren die daar aan kunnen bijdragen. Het klopt dat we onlangs zijn gestart met co-commentaar bij enkele wedstrijden. Door de reguliere commentator bij te laten staan door een meer analytische co-commentator, bijvoorbeeld een voormalige speler, hopen we de kijker meer dynamiek, variatie en extra relevante wedstrijdinformatie te bieden. Zoals met veel nieuwe dingen leer je het meeste in de praktijk.

We zullen hier de tweede seizoenshelft daarom de nodige ervaring mee op moeten doen om goed te kunnen evalueren richting de toekomst. De mening van onze kijkers zal daar dan uiteraard ook stevig in meewegen.

Kijkers dragen FOX Sports zelf al alternatieven aan, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het tweede geluidskanaal voor een alternatief commentaar of alleen stadiongeluid.

FOX Sports staat verder nog onder druk van de kijkers deze week, door het hoge aantal online kijkers die last had van haperende streams tijdens Ajax – Feijenoord, terwijl die voor losse kijkers bijna 12 euro gekost heeft.

20140125-150519.jpg

~ door pietboon op 25/01/2014.

24 Reacties to “Veel kritiek op duo-commentaar FOX Sports”

 1. Volg 15 jaar intensief dames tennis wta, als theo bakker verslag doet is mijn dag gelijk verpest en na onderzoek op internet met mij schrikbarend veel mensen!!! Hebben julie geen internet .??

  • wat heb jij weinig verstand van tennis dan, hij is samen met Jan Roelfs veruit de beste, de rest zijn stanoplezers die beter hun mond kunnen houden.

 2. Te veel comentatoren geven duidelijk hun mening voor hun eigen club ze zijn partijdig.

 3. Alweer tennis kijken zonder geluid, THEO BAKKER rot op!

 4. theo bakker en jan roelfs zijn de enigen die echt goed tenniscommentaar leveren, mensen die dat niet zien hebben er echt totaal geen verstand van.

  • Het was reuze spannend, het hele stadion was muisstil en hield de adem in, je kon een speld horen vallen!!! Als de verslaggever THEO BAKER ten minste endelijk eens zijn mond hield! Hij haalt door zijn gedram alle spanning weg en is ontzettend irritant met zijn “kennis” te oreren. Het is
   respectloos naar de spelers de kijkers en tennis fans. Hij
   kat de hele wedstrijd mijn favorite, praat de heeeele wedstrijd negatief om tien seconden voor het einde dezelfde speler de hemel in te prijzen! Ik heb 12 tweeds van +7 jaar geleden toen deze irritatie zelfs tot item werd in DWDD.JAN MULDER de wereld draait door! Ik stuur je deze tweeds nog wel op. Voor mij geld THEO BAKKER HOUD JE MOND ! MONDIAREE !

   • uit je reactie blijkt dat je er echt geen verstand van hebt, dat hij toen een keer naar jouw smaak veel info gaf, so what… ik heb al hem al honderden malen gehoord, altijd gedegen commentaar over tennis. Ik ben zelf coach en commentator geweest. Echt veel diepere achtergrond info en beter dan al die anderen die alleen maar de stand oplezen en denken dat wij dat niet zien.
    het ga je goed en geniet ervan.

   • Verstand van tennis..? Tijdens het spel hoor je stil te zijn, in de reklame pauze kan je spreken zoveel je wil en van avond was weer precies het tegenover gestelde het geval!! THEO BAKKER leest hele webpagina’s voor die hij voor het eerst leest, onder het spel, terwijl ik wil horen van welke spot de het racket verlaat, de stuit van de bal, de reaktie van lijn en scheidsrechters en van het publiek! Als hij op de bank naast mij zou zitten in het stadion zou ik hem tot stilte manen maar nu moet ik het dus doen zonder geluid.
    Hij maakte er zelfs schimperige opmerkingen over dat de
    speelsters zich, volgens hem onterecht , ergerde aan het rumoerige publiek waardoor de service menigmaal niet
    goed lukte door verstoring van de consentratie! En dat voor iemand die inderdaat al 100 jaar in het tennis meeloopt, ja
    meeloopt want een ieder was getuige van de les die hij van
    Kristie Boogert kreeg over de tablet die zij wist te bedienen
    en hij vol lof was over die prestatie, alles openbaar tijdens
    een wedstrijd verslag nog niet eens zolang geleden en haar al de kredits gaf dat zij hoge ranking heeft gespeeld en hij alleen tafeltennis!! En AMATEUR TENNIS.Het is een
    klein groepje en in het land van de blinde…juist.
    Moet gezecht: de wedstrijden van vanmiddag waren ietsepietsie rustiger van commentaar maar wel dezelfde
    toon en ik denk als het iets spannender wordt hij ook meer en sneller en harder en irritanter zijn mondje roerd, hij kan niet anders. Hij kan beter de paarden rennen gaan verslaan
    daar komt ie meer tot z’n recht!

   • Ooohh…TENNIS-PROFESSOR, vogens mij ook zelf benoemd. Ik dacht dat er maar twee regels zijn in het tennis.DE BAL MOET OVER HET NETJE EN BINNEN DE LIJNTJES. En dat blijkt inderdaad al moeilijk genoeg,
    maar dat leer je niet op de universteit!

 5. Djokovic presteert voor het eerst in maanden weer eens en de commentator weet van geen ophouden Alles is even goed .om kotsmisselijk van te worden enive objectiviteit bij de commentatoren zou geen kwaad kunnen

  • Tennis is een kijk sport en tennis fans zijn geen kleuters maar maar zeer geëngageerde tennis volgers! Stilte tijdens de slagenwisseling en tiebreak noodzaak ,zoniet ,alle spanning weg en HOOGST IRRITANT commentaar! Spreken is zilver maar zwijgen GOUD,!! Theo Bakker meest irritante commentator van de laarste 14 jaar !! Was al onderwerp bij DWDD via Jan Mulder !

 6. Vooral het commentaar tijdens is zonder enige kennis getuige de wedstrijden van vandaag. Dat idee van 2 geluidskanalen is prima en een hele goede oplossing….

 7. tijdens het voetbal…..

 8. Ik zet ook het geluid uit bij Theo Bakker, het lijkt alsof de wedstrijd om hem draait. De almachtige en alwetende. Als je hem hoort spreken is het alsof hij zelf nummer 1 van de wereld is geweest. Wie geeft hem eens goede feedback??? Er is een andere tennis presentator bij FOX ik weet zijn naam niet maar die is veel prettiger. Gewoon objectief en positief verslaan wat je ziet.

  • Helaas is er niets veranderd!! Theo Bakker teisterd met zijn gebral het tennisgenoegen.Meer dan ooit geluid uit of opzoek naar alternatieve zenders…! Onbegrijpelijk dat dit ongestraft kan doorgaan, vanaf opkomst Maria Sharapova!

  • 2018, : lees alle critiek nog eens terug en….er is niets veranderd met THEO BAKKER.

 9. Ik snap niet dat iemand als Theo Bakker verslag mag doen bij fox sports. Beneden alle peil. Ouwe wijven praat, verschrikkelijk!

  • Theo Bakker schreef een boekje over tafeltennis en dat blijkt voldoende om mij en vele tennis liefhebbers te tarten met zijn zeer irritante commentaar! Hoe spannender het wordt hoe meer hij de monddiaree over ons uitstort! Het is ondragelijk hoe hij die momenten van,: tiebreak, breakpoint, matchpoint en tijdens de slagenwisseling, waneer een ieder wordt geacht muisstil te zijn en dat ook in het gehele stadion is te ontdoen van alle beleving en spanning, hij raaskald maar door en blijft maar hele websites oplezen, hele histories ophalen waarvan je merkt dat het allemaal nieuw voor hem is, terwijl geïntresseerden
   het allemaal al hebben gelezen en ja, tijdens de pauze die steeds plaatsvindt voor de T.V. reklame is THEO BAKKER
   doodstil !! En let wel, N.B.(!) bij aanvang van de slagen-
   wisseling ratelt hij onverstaanbaar onverdroten voort.
   Ik vond zijn telefoonnr. bij messenger en heb hem meerdere keren getracht te bereiken maar dat lukte dus niet! Ik denk erover hem te confronteren met zijn irritant gedrag, c.q.verslag door met politie/scheidsrechter fluitje
   dagelijks te belagen maar dat doe ik dus maar niet! U toch hopelijk ook niet, we kijken maar zonder geluid of zoeken ons heil bij andere, buitenlandse zenders. De DAMES commentatoren /verslaggevers doen het stuk voor stuk wel zoals het hoort, met respect voor het spel, de spelers en….niet in de laatste plaats het publiek ! Misschien is het
   een kwestie van opvoeding, fatsoen en verstand ! ?.
   Oproep van jarenlang geplaagde, bedlederige, fanatieke
   tennisfan,: Wie, en hoe stop ik deze man, die door zijn gedrag al jaren geleden onderwerp van gesprek was bij
   Dwdd. als ergernis van Jan Mulder….en die kanecht wel wat hebben.!

 10. bedankt Theo, je commentaar was groots

 11. Het is nu 2018 en Theo Bakker bazeld gewoon weer door!! Afschuwelijk, irritant, lees mijn vorige reacties!!

 12. Jippie geen tenniscommentaar meer van Theo Bakker. Eindelijk rust tijdens de slagenwisselingen!! Jippie ook geen negatief en overbodig commentaar meer over de spelers!! Jippie geen tennis meer kijken zonder geluid!! Marcella Mesker nu jij nog je mondje dicht tijdens de slagenwisseling en ik ben een gelukkig mens! Neem een voorbeeld aan de Britse verslaggevers tijdens Wimbledon, een verademing!!

  • Ik verwijs je naar mijn tweeds en commentaar op de verslaggeving door Theo Bakker! Hij haalde al de ergernis troffee van DWDD JAN MULDER !! Zegt het voort!! Vr.Gr.Hans,

 13. Blijkbaar is er in de laatste jaren niet veel veranderd. Niet alleen Theo Bakker. Ook voor de andere verslaggevers zou overigens aanbeveling verdienen om een verplichte cursus te geven door een lopedist(e) om onjuist stemgebruik te voorkomen, een cursus voor het “afmaken van zinnen”, “niet tussen de zinsdelen pauzes van ± 10 seconden inlassen etc”. Vroeger professioneel getennist hebben is nog geen garantie voor een goede verslaggeving. Het verpest soms het kijken naar tennis.
  Dan het geluid maar uitzetten?

 14. De duo prrseratie is niet gewrldig. Het lijk wel Peppue en Kokkue. Echt een ern negatieve commentaar alsof het normaal is dat Kiki de finale haalt. Zr waren meer op hand van Halep..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: