Johan: Logisch is Anders vanaf 24 februari op 1

20140217-222110.jpg

Maandag 24 februari start op Nederland 1 de vierdelige serie over het leven van Johan Cruijff. Johan: Logisch is Anders is het verhaal van de legendarische voetballer die de Spanjaarden ‘El Salvador’ noemen, ‘de verlosser’. De serie vertelt niet alleen de hoogte- en dieptepunten van zijn illustere voetbalcarrière, maar duikt ook in zijn persoonlijke leven, waar trouwen met de liefde van zijn leven hem de liefde van zijn broer kost.

Johan: Logisch is Anders is vanaf maandag 24 februari om 22.10 uur te zien op Nederland 1.

Waar zijn visie op voetbal en zijn onverzettelijke geloof in die visie tot ruzies leidt en vele teamgenoten tegen hem opzet. Waar zijn flirt met het zakenleven desastreus afloopt en hem terug het veld op dwingt, terwijl zijn lichaam het eigenlijk niet meer aankan. En laten we niet de avond vergeten vlak voor het WK van ’78 waarop hij werd gegijzeld.

De serie wil een menselijk gezicht geven aan de mythe. Het wordt net zozeer een voetbalserie als een serie over familie – Cruijff de zoon, de vader, de echtgenoot, de broer en de mentor. Johan: is Anders is een verhaal over volhardendheid, tegen beter weten in, in een gevecht voor een ideaal: het perfecte voetbal – en de worsteling om zijn familie op de eerste plaats te houden.

Het is een episch verhaal, van Amsterdam tot Barcelona, dat bewijst waarom Johan Cruijff nog steeds een levende voetballegende is. Met onder anderen: Reinout Scholten van Aschat (Johan Cruijff), Ian Bok (oudere Johan Cruijff), Bracha van Doesburgh (Danny Cruijff).

~ door pietboon op 18/02/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: