Wheeler Dealers en Overhaulin’ : nieuwe seizoenen van klassieke autoshows

WheelerDealersklein-616x350

Oude auto’s: zo nostalgisch als ze kunnen zijn, zo verwaarloosd zien ze er soms uit. Een doorn in het oog van de mannen van zowel Wheeler Dealers als Overhaulin’. Deze autoliefhebbers zien het als hun missie om oude klassiekers om te toveren tot juweeltjes. Mike en Edd van Wheeler Dealers doen dit met het doel om de auto met winst te verkopen. Daarom kunnen ze niet alles uit de kast halen en moet ze op slimme en efficiënte wijze de auto opknappen. Chris en Chip van Overhaulin’ gaan een stap verder. Zij richten zich op de echte oldtimers uit de jaren zestig en hebben de uitdaging om de oude roestbak te pimpen tot een uniek racemonster. Een metamorfose waarbij geen detail wordt overgeslagen.

Wheeler Dealers 11 (21:00u) en Overhaulin’ 13 (22:00u) is vanaf zaterdag 5 april om 21:00 uur te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.

Vanaf zaterdag 5 april volgen we de kunsten van beide teams in een duo-programmering. Achter elkaar zien we hoe de vier enthousiaste autoliefhebbers zich onder meer uitleven op een oude Ford Fiesta XR2, een Porsche 993 Targa, een 1965 Buick Skylark en een 1965 Mustang Fastback en deze klassieke voertuigen weer de glans geven die ze verdienen.

Wheeler Dealers 11

In het nieuwe seizoen van Wheeler Dealers gaat Mike op zoek naar de heilige graal onder de auto’s: de Porsche 911. Hij heeft zijn zinnen gezet op de ‘993 Targa’ die begin jaren negentig op de markt kwam. De nieuwprijs destijds lag rond de 50.000 pond, maar dat kan Mike zich nu niet veroorloven. Na grondig speurwerk vindt hij een exemplaar voor 13.000 pond dat alleen wel in zeer slechte conditie is. De wielen zijn volledig verroest, het binnenwerk verweerd, de motor loopt niet lekker en ook de suspensie heeft problemen. “Elke vezel in mijn autohandelareninstinct zegt: weglopen!”, aldus Mike na een testrit. Hij vindt het de meest verwaarloosde 911 die hij ooit gezien heeft. Maar hij weet ook dat als hij hem niet koopt, de auto vermoedelijk op de schroothoop zal eindigen. Hij ziet het daarom als zijn morele plicht om deze auto te redden van de ondergang. Voor 12.000 pond kan hij hem meekrijgen, wat natuurlijk een hele mooie prijs is voor een Porsche 911. Tenminste: als Edd er nog wat van kan maken, tegen niet al te veel kosten. Maar laat dat maar aan deze alleskunner over.

Wheeler Dealers 11, vanaf zaterdag 5 april om 21:00 uur op Discovery Channel en Discovery Channel HD

Overhaulin’ 13

Je ziet ze vaak genoeg voorbijkomen op de snelweg: verrotte roestbakken waar al jarenlang geen poetsdoek overheen is gehaald, laat staan een reparatie aan verricht. Het programma Overhaulin’ heeft als missie deze verwaarloosde wagens om te bouwen tot stijlvolle voertuigen waarmee je weer gezien kunt worden. Maar zonder dat de eigenaar het weet. Met een smoes wordt de wagen bij hem weggehaald waarna het A-team van ontwerpers en automonteurs aan de slag gaan om de roestbak in enkele dagen te pimpen tot een stoer racemonster. In het nieuwe seizoen leven Chris Jacobs en Chip Foose zich weer uit op de meeste iconische wagens uit de Amerikaanse autogeschiedenis, zoals een 1967 Chevy Pickup, een 1967 Ford Bronco, een 1965 Buick Skylark en een 1965 Mustang Fastback. De auto’s krijgen een complete metamorfose waarbij geen detail wordt overgeslagen. Herkent de eigenaar zijn auto nog wel terug?  

Overhaulin’ 13 is vanaf zaterdag 5 april om 21:00 uur te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.

~ door pietboon op 24/02/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: