Ballroom Blitz toont de wereld achter het stijldansen op TLC

Stijldansen is serious business in Amerika. Tijdens de grote wedstrijden strijden honderden dansers om de hoogste prijzen. Het gaat hier om de zogeheten pro-am-competitie waar een amateurdanser samen met een professional danst. Amateurdanser klinkt alsof het slechts een vrijblijvende hobby is, maar de deelnemers zijn bloedserieus en steken al hun kostbare tijd, energie en vooral geld in deze sport om zo goed mogelijk uit de strijd te komen.

Ballroom Blitz is vanaf donderdag 22 mei om 21:00 uur te zien op TLC.

Zo heeft echtscheidingsadvocate Carolyn afgelopen jaar maar liefst 100.000 dollar geïnvesteerd in met name de lessen van haar kostbare pro-partner Alosha. “Maar het was elke cent waard!” Dansen is voor haar een manier om de stress van haar drukke werk weg te halen. Ook anderen stoppen al hun geld erin omdat ze helemaal verliefd zijn geraakt op deze muzikale topsport. Sommige hebben daarom meerdere banen tegelijk, wonen in de kelder van hun ouders of verkopen zelfs hun juwelen. Als ze maar kunnen trainen, dansen en natuurlijk… winnen!

In elke aflevering volgt ‘Ballroom Blitz’ drie dansers of danseressen die zich voorbereiden op een toernooi. In de eerste aflevering is dat onder meer de alleenstaande moeder Tami uit de achterstandsbuurt South Central in Los Angeles. Veel geld heeft ze niet te besteden, maar ze stopt alles wat ze heeft in de trainingen, de kleding en deelname aan de wedstrijden. Dansen is voor haar een manier om voor even ‘te ontsnappen uit South Central met al zijn geweld en te vluchten in een fantasiewereld waar dames zich gedragen als dames en heren als heren’. Samen met haar professionele danspartner Tom bereidt ze zich voor op de Colorado Star Ball waar ze deelneemt in de zilverdivisie van het onderdeel American Rhythm. Dat betekent dat ze de cha-cha, de rumba, de east coast swing, de mambo en de bolero tot in de puntjes moet beheersen. Alles lijkt goed te gaan, totdat haar ketting tijdens een van de dansen losraakt. Heeft dit invloed op haar dans en het oordeel van de jury?

Ook Christine en Annabel doen mee met de Colorado Star Ball, beiden in de categorie American Smooth. Daar vallen onder meer de wals, de tango en de foxtrot onder. Christine is een militair in de Amerikaanse luchtmacht en ziet het dansen als een vrolijke en vrouwelijke compensatie tegenover de mannelijke machowereld van het leger. Ze heeft het dansen pas twee jaar geleden ontdekt, maar geldt als een groot talent. Ze heeft al meerdere toernooien gewonnen met haar danspartner Sergey. Maar Annabel wil ook wel eens winnen en zet daarom alles op alles met haar professionele partner Robert. Annabel danst al haar hele leven en al lange tijd als stijldanseres. Tijdens de finale zet ze een goed optreden neer, hoewel ze wel helemaal buiten adem is. Maar is het goed genoeg om dit maal Christine te verslaan?

~ door pietboon op 21/04/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: