RTLGP vanaf 27 april terug met veel autosport

Ook dit jaar staat RTL 7 weer garant voor toonaangevende autosport. Onder de vlag van RTL GP brengt de mannenzender vanaf zondag 27 april elk weekend diverse raceklassen, waaronder de GP2 Series, het WTCC, de DTM, de Porsche Supercup, het nieuwe Europese GT4-kampioenschap, Rally Report en de Supercar Challenge. Ook het Europese Formule 3-kampioenschap is bij RTL 7 vanaf zondag 18 mei te zien.

In deze klasse debuteert het Nederlandse talent Max Verstappen. Als zoon van Jos Verstappen, de meest succesvolle Nederlandse Formule 1-coureur ooit, wordt hij gezien als dé nieuwe belofte. Maakt hij de verwachtingen waar?

Een week later start RTL 7 met het brengen van twee ultieme autosportklassiekers én dat geheel live: de Indianapolis 500 op 25 mei en de 24 uur van Le Mans op zaterdag 14 en zondag 15 juni. Het commentaar is in handen van RTL GP-gezicht Allard Kalff en verschillende co-commentatoren waaronder voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers.

Net als het afgelopen jaar kunnen de autosportliefhebbers elke zondag terecht bij RTL 7 voor onder meer de GP2 Series met daarin het Nederlandse team van MP Motorsport, de belangrijkste Porsche raceklasse: de Porsche Super Cup én traditiegetrouw het toerwagenkampioenschap van Duitsland, de DTM. In ‘Rally Report’ zijn de belangrijkste nationale en internationale rally-cracks te volgen in hun strijd naar eeuwige roem. Uiteraard ontbreekt ook het Wereldkampioenschap voor Toerwagens, het WTCC, niet binnen de programmering van RTL GP. Nederlandse inbreng is er van Tom Coronel die in het programma de kijker op geheel eigen wijze een kijkje achter de schermen gunt van zijn leven in het WTCC. Nieuw toegevoegd aan de programmering zijn het Europese GT4-kampioenschap en de Supercar Challenge, waarin onder meer Aston Martins en Ferrari’s het tegen elkaar opnemen.

Het Formule 3 kampioenschap is decennia lang een vaste klasse op weg naar de top van de autosport. Grote namen als Alain Prost, Ayrton Senna en Lewis Hamilton werden allemaal Formule 3-kampioen en wisten later de Formule 1-titel te bemachtigen. Dit jaar is het de beurt aan Max Verstappen om in de voetsporen te treden van de grote namen. Zijn vader Jos werd in 1993 onder toeziend oog van de RTL-camera’s kampioen in de Duitse Formule 3, toentertijd het hoogst aangeschreven kampioenschap.

De Indianapolis 500 is het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. De 98ste editie van de legendarische 500 mijls-race is een spectaculaire editie waarbij voormalig winnaars Juan Pablo Montoya en Jacques Villeneuve terugkeren. Ook werd in 2013 het 24 jaar oude snelheidsrecord van de Nederlander Arie Luyendyk verbroken. De Indy 500 is in zijn geheel live te zien bij RTL 7 op zondag 25 mei. Alle andere races uit het IndyCar-kampioenschap zijn bij RTL GP als samenvatting te zien.

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni staat de oudste langeafstandsrace uit de geschiedenis in de schijnwerpers: de 24 uur van Le Mans. Voor het derde jaar op rij is de uitputtingsslag van begin tot eind live te zien bij RTL 7 en RTLGP.nl. Tijdens deze 82ste editie van de race keert het fameuze sportwagenmerk Porsche terug in de hoogste klasse om het in een direct gevecht op te nemen tegen de dominantie van Audi en uitdager Toyota.

~ door pietboon op 24/04/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: