Ziggo verlaagt bitrate HD zenders

Ziggo heeft de bitrate van verschillende HD zenders verlaagd van 12Mbps naar 9Mbps. De reden hiervoor is nog niet bekend gemaakt. De kijker zal de verlaging merken in een slechtere beeldkwaliteit.

In ieder geval van Net5 HD, Veronica HD, HISTORY HD en NGC HD zijn de bitrates verlaagd van 12Mbps naar 9Mbps, wat de kans op artefacten vergroot.

Het verlagen van de bitrate komt tegelijk met het verplaatsen van enkele zenders. Daarmee wil Ziggo meer ruimte vrijmaken voor toekomstige uitbreidingen.

Ziggo staat onder druk van abonnees om meer HD zenders door te gaan geven. Zo geeft Ziggo momenteel geen een BBC zender of ARD/ZDF in HD door.

~ door pietboon op 27/05/2014.

4 Reacties to “Ziggo verlaagt bitrate HD zenders”

  1. Lijkt wel of Ziggo nog niet genoeg klanten kwijt raakt , er kan nog veel meer af denken ze. Afbraak gaat nu toch wel met erg grote stappen en denk dat digitale tv voor Ziggo geen core business meer is . Drie jaar geleden ging het verkeerd met het verwijderen van de meeste regio kanalen en sindsdien is er niets maar dan ook niets verbeterd bij dit bedrijf wat gewoon compleet stil gevallen is op tv gebied. Zie in mijn omgeving steeds meer 50 plussers de stap nemen naar KPN voor de regio kanalen en in mijn buurt zijn al aardig wat kleine schotels tevoorschijn gekomen om het aanbod aan HD kanalen te vergroten. Het zijn twee groepen die Ziggo gewoon negeert en dat is elk kwartaal te zien aan het dalende abonnee aantal.

  2. Er zijn ook mensen die verschil zien tussen een monster hdmi kabel van 50 euro en een knaakland kabel. Terwijl ze allebei hetzelfde beeld leveren.

    Encoders worden steeds beter en kunnen steeds efficienter zijn, dus waarom niet? Bitrate zegt lang niet alles.

  3. @Bert Dat vertelde je ook op Tweakers maar al weer onderuit gehaald

  4. Dat was ziggo helemaal nu nog meer klanten naar KPN lachwekkend doen alles voor onze klanten ja om ze kwijt te raken. zijn duurste van Europese bijna met minste zenders moeten veel meer zenders bij en in HD relames op sport 1 wel betalen extra per maand kan echt niet merken jullie wel nu lekker voor je hoop dat ziggo kapot gaat graf je eigen graf en faillissement

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: