Niet alle WK wedstrijden integraal bij NOS Radio

De NOS zendt ook dit WK niet alle voetbalwedstrijden integraal uit op de radio. Alleen de WK voetbal wedstrijden met van Oranje worden integraal op Radio 1 uitgezonden, van de overige wedstrijden zijn alleen flitsen te horen. In het digitale tijdperk zijn er legio mogelijkheden meer radio content live bij de luisteraars te brengen. De NOS gebruikt deze mogelijkheden niet.
Vanaf de start van het WK voetbal op donderdag 12 juni kleurt Radio 1 oranje. De reguliere avondprogramma’s maken vanaf 18.00 uur plaats voor Radio Brasil, een mix van voetbalverslaggeving, achtergronden bij het nieuws en deskundige gasten die vertellen over de politiek-maatschappelijke ontwikkelingen in de landen die meespelen. De presentatie namens NOS Sport is in handen van Robbert Meeder (18.00-21.00 uur) of Gio Lippens/Ronald Boot (vanaf 21.00 uur), afwisselend bijgestaan door Radio 1-collega’s Tijs van den Brink, Chris Kijne en Rob Oudkerk.

Op de speeldagen van het Nederlands elftal is uiteraard een integraal wedstrijdverslag, inclusief uitgebreide voor- en nabeschouwingen te horen. Het nieuwe duo Jack van Gelder en Ronald van der Geer – hij volgt Bas Ticheler op – verzorgt tijdens de Oranjewedstrijden het commentaar. Van de overige duels zijn (live) flitsen te horen.

‘Het Oog’ zal op enkele avonden wijken voor WK-wedstrijden die op dat moment bezig zijn. Dit gaat om de avonden dat Oranje speelt en de knock-outwedstrijden. Op deze avonden zendt NOS Met het Oog op Morgen wél gewoon uit, online via de livestream NPONieuws, op NOS.nl, Radio1.nl en via digitale radio. Vanaf 13 juli (na het WK) is NOS Met het Oog op Morgen weer gewoon dagelijks op Radio 1 te beluisteren.

Radio Brasil is een samenwerking tussen NOS Sport en de omroepen die normaal gesproken op de avond uitzenden op Radio 1: EO, NTR, MAX, VPRO en WNL.

~ door pietboon op 28/05/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: