UPC stopt proef met verbeterde Mediabox software

UPC was de laatste maanden, sinds juli 2013, aan het testen met verbeterde Mediabox software waarin langverwachte verbeteringen zaten. UPC heeft deze week aan de testers aangegeven de test te stoppen en de verbeteringen niet door te voeren.

De verbeteringen losten een aantal stabiliteitsproblemen op, zorgde ervoor dat de HD zenders op de gewone SD kanaalnummers te zien waren en dat kijkers de volgorde van hun favoriete zenders zelf konden instellen.

In een reactie aan de testers schrijft UPC dat ondanks positieve reacties er er ook negatieve gevolgen zijn gebleken. Daarom heeft UPC besloten om de nieuwe software niet te introduceren.

Tot ontsteltenis van de testers heeft UPC na al die maanden de ‘test’-softwareversie 4.1 teruggezet naar softwareversie 4.0. Zij zijn alle voordelen van de nieuwe software weer kwijt.

De negatieve gevolgen die UPC noemt zijn trager zappen, geluidsverschillen op kanalen, en signaal problemen op zenders. UPC geeft aan dat een groot deel van de klanten niet de sorteerfunctie van de favorieten gebruiken. Ook zijn er problemen gemeld bij het maken en terugkijken van opnames.

UPC geeft toe dat de meeste negatieve terugkoppelingen bij een klantenpanel vandaan komt en niet bij de echte testers. In het klantenpanel zaten veel abonnees die weinig HD ervaring hadden, niet de volledige mogelijkheden van de Mediabox gebruikten en dus de verschillen niet waardeerden.

UPC heeft verschillende Mediaboxen in omloop. Testers met de Pace HD box en de Cisco HD DVR (8485) waren erg tevreden over de nieuwe software. De problemen werden vooral gezien bij gebruikers met de Philips HD DVR DCR8111. Het ging daarbij vooral om de problemen met opnames.

~ door pietboon op 28/05/2014.

Eén reactie to “UPC stopt proef met verbeterde Mediabox software”

  1. […] mei stopte UPC de testen met een nieuwe versie van de Mediabox software. Nu blijkt dat dit definitief […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: