Het Uur van de Wolf: The Who – The Story of Tommy

20140626-074705-28025216.jpg

Na drie slechtlopende singles stond in 1968 het voortbestaan van The Who op de tocht. Het was hoog tijd voor iets nieuws. Tijdens een bezinning op roem en een leven vol sex en geestverruimende drugs bedacht Pete Townshend het personage Tommy: een doofstomme, blinde flipperkampioen. Deze documentaire belicht de totstandkoming van de gelijknamige rockopera, die The Who in één klap terug op de kaart zette.

Donderdag 26 juni 2014 om 23.30 uur op Nederland 2

Met de complete medewerking van alle betrokken bandleden en oud-managers ontvouwt zich het verhaal van de opera Tommy en van een uniek creatief proces. Het overweldigende succes markeerde een keerpunt in de geschiedenis van de band. Roger Daltry en Pete Townshend vertellen openhartig hoe dit hun leven ingrijpend veranderde. Met Tommy toonde The Who bovendien aan dat popmuziek ook serieus kon zijn en droeg daarmee bij aan de volwassenwording van het genre. Het album Tommy werd 20 miljoen keer verkocht en heeft inmiddels de status van een invloedrijke klassieker.

~ door pietboon op 26/06/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: