Onduidelijkheid omtrent NLziet pop-up HbbTV

IMG_4545.JPG

Sinds enkele dagen zijn de HbbTV diensten van de NPO ook beschikbaar bij klanten van UPC die kijken via DVB-C of CI+, daarover meldden wij eerder al. Nu lijkt de NPO van deze extra afzetmarkt gebruik te maken door NLziet via HbbTV te promoten via een pop up bericht. Maar er zijn nog veel onduidelijkheden.

Om deze pop up te duiden, eerst iets meer over de begrippen HbbTV, NPO Plus en NLZiet.

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie. Dit is een openstandaard die tv combineert met internetdiensten. De NPO heeft zo een deel van haar website, zoals uitzending gemist, geschikt gemaakt voor het televisiescherm. Je kan met HbbTV extra informatie direct met de rode knop oproepen.

Via HbbTV kan je ook toegang krijgen tot NPO Plus, het tv-aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep in hoge kwaliteit en zonder reclame. De plek waar series en films langer beschikbaar zijn dan op NPO Uitzending Gemist.

NPO, RTL en SBS lanceerden begin 2014 NLziet, een gezamenlijke betaalde abonnementsdienst voor de drie online platforms NPO Plus, RTL XL en Kijk. Met dit abonnement kunnen kijkers tv-series, films, reality, documentaires en shows van de Nederlandse tv eenvoudig bekijken tot 365 dagen na uitzending.

Wat zijn de onduidelijkheden omtrent de pop up?

Om te beginnen is niet duidelijk of ze testers zoeken of dat het puur reclame is om abonnees te werven. Het is aannemelijk dat tester onder gunstigere voorwaarden gebruik kunnen maken van deze dienst dan reguliere abonnees. Er wordt in de pop up gesproken over een gratis abonnement.

Op dit moment hebben alleen gebruikers met een Smart TV van Samsung van 2013 of jonger toegang tot NPO Plus via HbbTV. Dat wordt ook niet goed duidelijk gemaakt, en geldt dat ook voor de test gebruikers?

Er wordt verder geheel niet duidelijk gemaakt hoe je je voor deze gebruikers test, indien het een test is, aan kunt melden.

Deze website heeft NLziet vragen gesteld omtrent de pop-up, maar nog geen reactie ontvangen.

De pop-up was aan het einde van het weekend weer verdwenen.

Update: TotaalTV meldt op basis van informatie van de NPO dat de bannen per abuis zichtbaar was. Er komt wel een test aan, maar de pop-up is te vroeg zichtbaar geworden.

~ door pietboon op 09/08/2014.

Eén reactie to “Onduidelijkheid omtrent NLziet pop-up HbbTV”

  1. ik zie bij N1 N2 N3 bij starten onder in beeld een “rode knop” met daarbij het woord “aan” . Na daarop klikken een voor mij onduidelijk ingedeeld scherm. Het zal nog wel komen hoe het allemaal zit want ze willen duidelijk Geld. Ik voorspel: een debacle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: