De nieuwe NPO 3FM App op HbbTV

Via HbbTV op NPO 1, 2, en 3 is sinds kort ook de nieuwe NPO 3FM App beschikbaar. Met die app kan niet alleen op de TV geluisterd en gekeken worden naar 3FM maar is ook ruimte voor content van gebruikers, zoals tweets.

Op steeds meer media voegen de NPO radiozenders aanvullende content toe, en niet alleen via websites. Zo is er sinds mei 2014 visuele content toegevoegd voor de luisteraars via DAB+, en al eerder via de NPO Radio Apps voor de mobiel. Ook op de SmartTV zijn er nu uitbreidingen.

Via HbbTV zijn de radiozenders van de NPO te beluisteren. Momenteel is dit nog wel beperkt tot Samsung SmartTVs van 2013 en nieuwer. De meeste radiozenders geven de mogelijkheid de webcambeelden in de studio te bekijken maar 3FM biedt meer.

Via de 3FM App op HbbTV zijn de laatste berichtjes te zien die de luisteraars zelf hebben opgestuurd. Het gaat hier specifiek om de foto’s die via de mobiele app zijn ingestuurd, de tekst berichten die via diezelfde app zijn binnengekomen en de tweets met hashtag #3FM.

De NPO en de NOS bieden nu al diverse diensten aan via HbbTV, zoals NPO Gemist. Er komt echter meer, waaronder pilots als onderdeel van een Europees project. Daarvoor zoekt de NPO testers gedurende 2014 en 2015. Meer informatie daarover wordt via HbbTV zelf gegeven en via deze link.

~ door pietboon op 21/08/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: