Houthakken bij 50 graden onder nul in Discovery’s ‘Siberian Cut’

IMG_1042.JPG

Vier Amerikaanse houthakkers uit Montana reizen af naar de bevroren bossen van Siberië om een fortuin te verdienen met het vele hout dat hier voorradig is. Ze werken voor Sean Vann, een Amerikaan die zelf al zeventien jaar in Siberië werkt en nu zijn eigen houtbusiness wil beginnen. Eenvoudig wordt het niet, want naast de erbarmelijke omstandigheden waaronder ze moeten werken – met temperaturen die kunnen dalen tot 50 graden onder nul – staat de Amerikanen nog een verrassing te wachten als ze aankomen in Siberië: vier Russische collega’s die Sean eveneens gerekruteerd heeft. Kunnen de twee groepen de historische Oost-Westproblemen terzijde zetten en gebroederlijk samenwerken om de potentiële half miljoen dollar aan hout te kappen?

Siberian Cut is vanaf maandag 8 september tot en met 3 november om 21:00 uur te zien op Discovery Channel.

Het plan dat Sean Vann voor ogen heeft, is beslist niet makkelijk. Hoewel hij zelf al jaren in Siberië werkt, valt het als Amerikaan niet mee om een stuk bos te vinden dat hij mag leasen voor zijn houtkap. De Koude Oorlog mag dan allang voorbij zijn, de Amerikanen worden nog altijd met argwaan bekeken. Uiteindelijk weet Sean zaken te doen met een oude Russische kolonel die een stuk land beschikbaar stelt. Wel krijgt Sean eerst maar een klein deel van het land toegewezen.

Pas als hij laat zien succesvol te zijn, mag hij ook de rest onder handen nemen. Hij moet daarbij opschieten, want Sean is al veel tijd verloren met het zoeken naar land en het inhuren van personeel op zijn geboortegrond Montana, waar de houtbusiness ooit floreerde, maar waar nu de crisis hard heeft toegeslagen. Vandaar dat Sean dacht wel even makkelijk een paar man te vinden, maar toen hij vertelde dat het werk in Siberië was, haakten veel houthakkers af. Vier man waren wel bereid om hun huis, haard en familie achter te laten voor dit onbekende avontuur 8000 kilometer verderop.

Op het koudste plekje op aarde, na Antarctica, waar de sneeuw acht meter dik kan zijn en de snijdende poolwind de gevoelstemperatuur nog verder laat dalen dan hij al in werkelijkheid is. Geen werk voor zwakkelingen. En dan moeten ze ook nog om kunnen gaan met vier Russen die zich niet graag de les laten lezen door vier Amerikaanse wijsneuzen die op hún grond even komen vertellen hoe ze moeten houthakken. Als ze elkaar überhaupt al kunnen verstaan. Genoeg ingrediënten voor een hachelijk avontuur. Maar wel eentje dat een flinke jackpot kan opleveren.

Trailer

~ door pietboon op 06/09/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: