‘How Do They Do It’ met Joep van Deudekom op Discovery

IMG_1041.JPG

Hoe worden kogelwerende vesten gemaakt die ook in oorlogssituaties te gebruiken zijn? En hoe zorgen surfboardbouwers ervoor dat een kiteboard flexibel genoeg is om te kunnen sturen maar sterk genoeg om alle klappen op te vangen? Dat en meer onderzoekt cabaretier Joep van Deudekom in een nieuw seizoen van ‘How Do They Do It’.

How Do They Do It is vanaf dinsdag 7 oktober tot en met dinsdag 9 december om 21:00 uur te zien op Discovery Channel.

Want het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat stuntvliegtuigen extreme capriolen kunnen maken en dat raceauto’s 370 kilometer per uur kunnen rijden zonder dat hun banden in brand vliegen, maar aan de ontwikkeling van zulke voertuigen gaat een heel ingenieus proces vooraf. Joep kijkt niet alleen toe, maar helpt ook mee om aan den lijve te ervaren hoe het proces werkt. Zo laat hij zich in een waterdichte drysuit hijsen in ijskoud water en in een duur 3D-motiontrackingpak waarmee al zijn lichaamsbewegingen tot in detail gemeten kunnen worden.

Trailer

~ door pietboon op 06/09/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: