Nieuwe zender: Vanaf januari SBS9 op de kabel

SBS komt vanaf januari met SBS9, dat is vandaag bekend gemaakt door Remko van Westerloo tijdens de perspresentatie op Ibiza. Het wordt naast SBS6, Net5 en Veronica het vierde kanaal van de groep. Het wordt een zender met een vrouwelijk karakter, en niet zoals eerder gevreesd een gokzender.

SBS9 wordt een volwaardig digitaal kanaal dat in alle basispakketten van de kabelaanbieders wordt doorgegeven, met een kanaalnummer bij de eerste 20. Deze zender zal veel series en films gaan brengen.

Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de najaarspresentatie van SBS op Ibiza, aansluitend aan het huwelijk van Patty Brard.

In november 2013 kondigde SBS voor het eerst de vierde zender aan. Het AD meldde toen dat uit het strategisch plan van SBS zou blijken dat de zender na twee jaar een gokzender zou worden. Deze timing heeft te maken met een wijziging in de kansspelwet die er aan komt.

Ook RTL kondigde deze maand een nieuwe digitale televisiezender aan, RTL Z, de achtste RTL zender. Ook deze nieuwe zender is inmiddels door kranten gelinkt aan de veranderingen in de kansspelwet.

~ door pietboon op 27/09/2014.

Eén reactie to “Nieuwe zender: Vanaf januari SBS9 op de kabel”

  1. […] 1 januari zal de in september aangekondigde zender SBS9 in ieder geval in het basispakket te zien zijn bij UPC, Ziggo en CanalDigitaal. De nieuwe zender zal […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: