SBS lanceert compleet vernieuwd video on demand platform KIJK

IMG_4828.PNG

SBS lanceert vandaag haar compleet vernieuwde VOD-platform KIJK. KIJK heeft een nieuw design, is sterk verbeterd op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en bestaat niet alleen meer als website, maar heeft vanaf nu ook apps voor mobiel en tablet. Bovendien is de contentportfolio nog uitgebreider geworden.

Op overzichtelijke wijze biedt KIJK alle videocontent van SBS6, Net5 en Veronica. Maar ook vele extra’s zoals exclusieve fragmenten, Nederlandse en Amerikaanse series en de nieuwste films uit binnen- en buitenland. Naast de responsive website http://www.kijk.nl, lanceert KIJK iOS en Android apps voor zowel tablet als mobiele telefoon. Kijken waar en wanneer het de gebruiker uitkomt dus. Later dit jaar volgt ook nog een app voor Windows phone & tablet.

KIJK is in een fris nieuw uiterlijk gestoken, met bijbehorend nieuw logo. Naast vernieuwde look en feel is er geluisterd naar wensen van de gebruikers, en komt KIJK met tal van nieuwe functionaliteiten. Nieuw is inloggen via Facebook, een uitgebreide zoekfunctie en een eigen gratis KIJK-profiel voor iedereen in huis met persoonlijke favorieten, overzichten en aanbevelingen. Doorkijken op een ander scherm is eveneens mogelijk, want KIJK houdt bij waar de consument is gebleven in de video. Kijk dus moeiteloos door op een ander device.

David Vink, Chief Digital Officer van SBS:

“Met veel trots presenteren wij vandaag ons nieuwe videoplatform. Meer dan ooit hebben we geluisterd naar onze gebruikers en een product ontwikkeld dat qua content en content services aansluit bij wat de consument vandaag de dag verwacht. KIJK speelt niet alleen binnen SBS, maar vooral ook binnen Sanoma/SBS een strategische rol in de verdere ontwikkeling van onze merken en online video.”

Het grootste gedeelte van de video’s is gratis te bekijken, waaronder alle Nederlandse series zoals Dokter Tinus, Celblok H en Danni Lowinski. Voor films en Amerikaanse series wordt een bedrag per video gevraagd. De nieuwste afleveringen van hitseries zoals Grey’s Anatomy, Arrow, NCIS, Hawaii Five-0, Elementary, The Big Bang Theory, en Resurrection zijn ook te zien via KIJK.

De blockbuster films die gebruikers de komende maanden kunnen verwachten zijn titels zoals Maleficent, Expendables 3, Heksen bestaan niet en Guardians of the Galaxy. Met dit brede aanbod én gebruiksgemak van het platform biedt KIJK een unieke video ervaring, waar en wanneer de consument dat wil.

~ door pietboon op 30/09/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: