5000ste aflevering: ‘GTST’ trakteert kijker op gelijktijdige, extra aflevering via second screen app

IMG_4954.JPG

De grootste dramaserie in Nederland, ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ viert op vrijdag 17 oktober een bijzondere mijlpaal. De teller van de immens populaire RTL 4-serie, die geproduceerd wordt door Endemol, staat dan namelijk op maar liefst 5.000 afleveringen. Bij mijlpalen in het verleden (2.500, 3.000, 3.500, 4.000) werden de fans al getrakteerd op een dubbele aflevering. Met aflevering 5000 gebeurt dat op een wel heel bijzondere en baanbrekende manier.

Op deze feestelijke avond heeft de serie niet alleen extra spannende verhaallijnen in petto, maar trakteert het de kijker óók op een gelijktijdige, extra, aflevering, die simultaan via second screen op smartphone of tablet te volgen is. Op die manier kunnen de fans een perspectief volgen dat nooit in de reguliere uitzending te zien is en zijn ze getuige van een nog niet eerder in Nederland vertoonde vorm van het vertellen van verhaallijnen bij een serie. Een unieke kijkbeleving en een primeur in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

De app ‘GTST 5000’ is inmiddels al gratis te downloaden en is beschikbaar voor iOS en Android. Om de extra aflevering gelijktijdig via het tweede scherm te volgen, is het van belang dat de app ruim vóór het begin van de tv-uitzending op vrijdag 17 oktober om 20.00 uur is geïnstalleerd. Op die manier krijgen de fans alle extra scènes, die niet in de uitzending zitten, te zien, waardoor ze een informatievoorsprong hebben.

In deze bijzondere 5000ste aflevering zien de miljoenen fans hoe Nina met Vincent, na alle spanningen door de bekentenis van Maxime, een romantische vakantie probeert te houden aan de Dode Zee. Onderwijl wordt Ludo onder druk gezet om vóór een bepaalde tijd een persconferentie te geven, anders dreigt er iets verschrikkelijks te gebeuren. Lorena, die zich door de chantage van Ludo niet zeker van haar leven voelt en daarom wil vluchten, weet Lucas met een smoes over te halen om samen naar Israël te gaan. Samen reizen ze Nina achterna, die probeert haar relatie met Vincent te redden. Maar wat een romantische vakantie had moeten worden, loopt heel anders af.

~ door pietboon op 13/10/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: