The Librarians vanaf 8 december op Syfy

IMG_4953.JPG

Op 8 december gaat om 23:00 uur, minder dan 24 uur na de Amerikaanse première, het eerste seizoen van de serie The Libarians van start op Syfy. Noah Wyle (Falling Skies, ER), die eerder een terugkerende rol speelde in The Librarian filmtrilogie, vervult de hoofdrol in de gloednieuwe serie naast onze Nederlandse Rebecca Romijn (X-Men).

Vanaf maandag 8 december om 23:00 uur op Syfy

De eerste aflevering van The Libarians S1 wordt herhaald op dinsdag 9 december om 21:00 uur. De overige negen afleveringen van seizoen 1 zijn elke dinsdag om 21:00 uur op Syfy te zien.

Al ruim tien jaar is Flynn Carsen (Wyle) bibliothecaris. Voor hij de baan aannam was hij een boekenwurm met maar liefst 22 academische diploma’s, maar zonder enige sociale vaardigheden. Als bibliothecaris heeft hij zijn uitzonderlijke kennis, het succesvol heroveren van eeuwenoude artefacten, meermaals ingezet en tegelijkertijd meer dan eens de wereld gered van ongelooflijk kwaad. Het afgelopen decennium is hij veranderd van boekenwurm in een onstuimige praatjesmaker, een van de geheime helden van de verborgen wereld.

Hoe geweldig Flynn ook is, de baan van bibliothecaris is teveel voor één persoon. Om hem bij zijn taken te ondersteunen heeft de bibliothecaris vier mensen van over de hele wereld aangenomen, waaronder Eve Baird (Romijn), een zeer behendige antiterrorisme agent die de groep te allen tijde moet beschermen en in leven houden; Jake Stone (Kane), een olie arbeider uit Oklahoma met een IQ van 190 en een ongelooflijke kennis van kunstgeschiedenis; Cassandra (Booth), een aparte, jonge vrouw met een uitzonderlijke gave voor gehoors- en gevoelshallucinaties, die met het geheugen verbonden zijn, ook wel “synesthesie” genoemd; en Ezekiel Jones (Kim), een meester in nieuwe technologieën en specialist op het gebied van klassieke misdaden, die graag de rol van internationale man van mysterie speelt.

Aan het hoofd van het nieuwe team van bibliothecarissen staat de enigszins chagrijnige Jenkins (Larroquette), een expert in eeuwenoude kennis, die al langer werkt op het bijkantoor van de Library dan iemand zich kan herinneren. Samen moeten ze het opnemen tegen de vele tegenstanders, die worden aangevoerd door de Serpent Brotherhood, een eeuwenoude cult die wordt geleid door de mysterieuze onsterfelijke Dulaque (Frewer).
The Librarians franchise films startte in 2004, met een vervolg in 2006 en 2008. Uitvoerend producten van de serie zijn Noah Wyle, Dean Devlin, John Rogers en Marc Roskin.

~ door pietboon op 13/10/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: