CBS en Netflix sluiten Europese deal

Netflix heeft een overeenkomst getekend met de CBS Studios International. Daarmee heeft de video on demand dienst de rechten verworven om CBS en Showtime series als eerste te mogen uitzenden in Europa. Daarbij wordt Nederland ook genoemd. Netflix zal steeds meer rechten voor Europa gaan verwerven, door de grote uitbreiding van dit najaar.

Afgelopen maand zijn Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland en België aan het Netflix-netwerk toegevoegd. Eerder waren Groot-Brittannië, de Scandinavische landen en Nederland al aan de beurt. Door de deal met CBS maakt Netflix duidelijk dat ze voortaan in één keer de rechten willen vergaren voor een groot deel van het Europese afzetgebied.

Met de zojuist ondertekende deal met CBS heeft Netflix het recht verworven dat Penny Dreadful altijd als eerste zal worden uitgezonden op Netflix. Daarnaast krijgen ze toegang tot het grote archief. Momenteel zijn er al series in Nederland te zien als Elementary, Ray Donovan, Dexter, Deadwood en Jericho. Andere titels zoals Under the Dome, Shameless en The Affair verschijnen mogelijk binnen een kort tijdsbestek. CEO Armano Nunez van CBS Global Distribution Group is blij met de deal. “We zijn trots dat de programmering van CBS deel uit gaat maken van Netflix uitbreiding in Europa.”

Bron: Netflix

~ door pietboon op 16/10/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: