Foo Fighters Sonic Highways vanaf 1 november beschikbaar bij HBO

Ter ere van hun 20e verjaardag hebben de Foo Fighters de totstandkoming van hun achtste studioalbum – genaamd Sonic Highways – vastgelegd in de 8-delige documentairereeks Foo Fighters Sonic Highways. De serie duikt diep in het hart en de ziel van de Amerikaanse muziek en doet het muzikale erfgoed van acht prominente steden verder uit de doeken aan de hand van interviews met lokale beroemdheden.

De eerste drie afleveringen van Foo Fighters Sonic Highways zijn vanaf 1 november beschikbaar via HBO GO: de online streamingdienst van HBO.

Elke daaropvolgende zaterdag wordt er, gelijk na de Amerikaanse uitzending, een nieuwe aflevering toegevoegd aan HBO GO.

Voor Sonic Highways en het gelijknamige Foo Fighters album werkte Grohl samen met zijn bandleden Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett en Pat Smear. Samen met producent Butch Vig doken zij in verschillende opnamestudio’s die de geschiedenis en het unieke karakter van elke muzikale hoofdstad vertegenwoordigen. Per stad werd er één nummer opgenomen waarbij Grohl, de band en de crew van Sonic Highways zich volledig lieten leiden door de plaatselijke muziekstromen. De documentaire toont de invloed van de artiesten op hun regio en – andersom – de manier waarop de muzikanten hun geboorteplaats hebben beïnvloed.

Elke aflevering van Sonic Highways behandelt een mijlpaal in de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Hierbij komen de culturele omgeving en de mensen die de unieke muzikale identiteit van elke stad bepaald hebben aan bod. De documentaire neemt de kijker mee naar de muzieksteden van de VS: Austin, Chicago, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New York, Seattle en Washington D.C. Aan de hand van interviews met (lokale) beroemdheden – waaronder Buddy Guy, Joe Walsh, Dolly Parton, Rick Nielsen, Bad Brains, Chuck D, Gibby Haynes, Allen Toussaint en Gary Clark Jr. – brengt Sonic Highways een ode aan het muzikale erfgoed van Amerika.

Foo Fighters Sonic Highways is vanaf 1 november elke zaterdag beschikbaar voor abonnees van HBO. Zij kijken afleveringen wanneer het hen uitkomt met behulp van HBO GO, de online streamingdienst waarmee abonnees toegang krijgen tot HBO’s serie- en filmaanbod op tablet, smartphone en computer. Elke eerstvolgende maandag zijn nieuwe afleveringen ook beschikbaar via het on demand platform HBO On Demand.

~ door pietboon op 31/10/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: