Rabobank aan zet in de COGAS soap

Dat 90.000 Twentenaren de komende maanden verplicht over moeten stappen van Ziggo naar een andere aanbieder komt door de Rabobank. Deze bank heeft dan ook de sleutel in handen voor de oplossing.

De Rabobank investeerde vele miljoenen euro’s in het glasvezelnetwerk in Twente, kreeg daarvoor wel 50% van de aandelen van de netwerkbeheerder COGAS in handen, en wilde ook haar eigen Caiway als belangrijkste aanbieder op dat net.

Rabobank dochter Caiway is op 1 januari niet alleen de enige aanbieder op het glasvezel netwerk, maar zal ook de enige aanbieder op het coax netwerk worden.

Ziggo, de huidige digitale aanbieder op het bestaande coax net van COGAS, is geen glasvezel aanbieder en kan daarom geen alternatief bieden voor haar abonnees. Met het verdwijnen van Ziggo op de coax kabel worden abonnees gedwongen over te stappen.

De gevolgen voor de abonnees zijn groot. Zo zullen velen een nieuw email adres krijgen, zullen ze geen gebruik meer kunnen maken van de WIFI spots, zal er geen tweede telefoonlijn in het aanbod zitten, en zo zijn er meer verschillen tussen Ziggo en Caiway.

Natuurlijk kan er technisch een heleboel, en kunnen de meeste zaken snel opgelost worden. Alleen dat kost investeringen. En waarom zal Ziggo, die duizenden abonnees is afgepakt, daar eigen geld voor gebruiken. De oplossing ligt dus bij de Rabobank.

Als eigenaar van Caiway en als grootste aandeelhouder van het COGAS netwerk kunnen, en moeten ze moreel, over de brug komen met investeringen.

Binnenkort, op vrijdag 7 november, is er een extra aandeelhoudersvergadering en bijeenkomst van de Raad van Commissarissen van COGAS. Dan zal duidelijk worden wat er uit de onderhandelingen tussen Rabobank en Ziggo zal komen.

~ door pietboon op 01/11/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: