COGAS-soap: gemeentes sturen smeekbrief aan Ziggo

De negen gemeenten die aandeelhouder zijn van COGAS sturen een brief aan Ziggo waarin ze als vertegenwoordigers van de inwoners van het Cogas-werkgebied een beroep doen op het bedrijf om rechtstreeks de zogenaamde emailretentiedienst aan te bieden per 1 januari 2015. Dat is de uitkomst van de extra aandeelhouders vergadering van COGAS. De abonnees in dat gebied moeten noodgedwongen weg bij Ziggo, de gemeentes komen nu met hangende pootjes smeken bij Ziggo voor een oplossing.

Een emailretentiedienst houdt in dat klanten een jaar lang nog steeds hun oude e-mailadres kunnen gebruiken en een automatische antwoordmail kunnen instellen, zodat e-mailberichten aan het oude e-mailadres automatisch naar het nieuwe e-mailadres worden gestuurd.

Een woordvoerder van de ACM, de Autoriteit Consument en Markt, heeft aangegeven dat het standaard is om bij migraties als deze, een zogenaamde emailretentiedienst aan te bieden.

Overigens is het college van burgemeester en wethouders van Twenterand van mening, dat de kosten daarvoor zeker niet voor rekening van de gebruikers moet komen. De vraag is in hoeverre de Rabobank, eigenaar van zowel de nieuwe aanbieder Caiway en voor 50% van COGAS, de kosten gaat dragen.

Maandag worden de abonnees geïnformeerd over datgene er in de extra vergadering bereikt is.

Bron: RTV Oost/DeltaFM

~ door pietboon op 07/11/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: