COGAS-soap: Cogas legt schuld bij Ziggo

In een brief aan hun abonnees biedt COGAS excuses aan over de late en slechte communicatie maar hun klanten. Tevens leggen ze in die brief de schuld bij Ziggo, en kondigen ze aan dat er in het begin naast Caiway maar 1 alternatieve aanbieder komt.

COGAS slaat terug. In de brief aan hun klanten geven ze aan dat het hun intentie is geweest Ziggo als aanbieder op hun coax netwerk te willen handhaven. Wel vroeg COGAS een hogere prijs, en die wilde Ziggo niet betalen.

“… uit de onderhandelingen bleek echter keer op keer dat Ziggo niet bereid was om een marktconforme prijs te betalen voor het gebruik van de coaxkabel. De prijs die Ziggo in de afgelopen jaren aan Cogas betaalde was beduidend lager dan het gemiddelde in Nederland.”

Wel geeft COGAS toe te laat hun klanten op de hoogte te hebben gebracht, en biedt daarvoor excuses aan. De wijziging was namelijk al twee jaar bekend. Abonnees zullen worden geholpen een provider onafhankelijk email adres aan te maken, omdat het aanhouden van het oude adres volgens Ziggo onmogelijk is. Over een emailretentiedienst wordt niets toegezegd.

“U bent te laat geïnformeerd over deze overgang. Vooral voor de groep klanten die het mailadres moet wijzigen was dit een onaangename verrassing. Wij betreuren het dat de communicatie niet goed is geweest en bieden hiervoor onze excuses aan.”

Zoals verwacht komt in de eerste periode alleen CBizz als alternatief naast Caiway beschikbaar, zowel op het coax als glasvezelnetwerk. CBizz is ontstaan uit de zakelijke tak van Caiway. Mogelijk volgt later in 2015 nog Fiber.nl als alternatieve aanbieder op het glasvezelnetwerk. Vodafone en Tele2 hebben aangegeven niet hun diensten aan te bieden, vanwege de oneerlijke voorsprong die Caiway heeft gekregen.

Update: Weserve BV uit Hengelo wordt één van de twee aanbieder van zakelijk internet op het Cogas-netwerk. Klanten kunnen vanaf 1 januari 2015 gebruik maken van de diensten van het bedrijf.

~ door pietboon op 11/11/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: