De bouw van de Lamborghini Huracan in Discovery’s Supercar Superbuild

IMG_5035.JPG

Een Maserati Ghibli, een Dodge SRT Viper, een Lamborghini Huracan of een Bentley Continental GT V8. Het zijn stuk voor stuk auto’s om je vingers bij af te likken. Maar hoe worden deze iconische wagens nu eigenlijk gemaakt? Het nieuwe programma ‘Supercar Superbuild’ bezoekt de bewuste fabrieken en praat met de ontwerpers over de keuzes die ze hebben gemaakt.

Supercar Superbuild is vanaf dinsdag 25 november tot en met dinsdag 13 januari om 22:00 uur te zien op Discovery.

Elk voertuig heeft zijn eigen verhaal en achter elk verhaal staat een gepassioneerd team dat menig technisch obstakel moest overwinnen om in de praktijk te brengen wat ze voor ogen hadden. Van schets tot supercar!

In een overzicht van supercars mag een Aston Martin natuurlijk niet ontbreken. Maar het had niet veel gescheeld of de legendarische Britse autobouwer had niet meer bestaan. De crisis van 2008 hakte zo hard in de autowereld in dat deze kleine onafhankelijke speler alle innovatieve zeilen bij moest zetten om het hoofd boven water te houden. Om mee te blijven doen in de race om de snelste en mooiste auto’s ter wereld, bedachten ze de Aston Martin Vantage V12 (S), een lichte auto met een zware motor die daarom extra snel gaat. Maar om zo’n grote motor in een klein chassis te krijgen, was voor de ontwerpers geen eenvoudige opgave. Daarnaast gaat het bij Aston Martin natuurlijk niet alleen om de snelheid. De auto moet er wel uit blijven zien als een Aston Martin. Zoals een van de van de auto-experts in het programma zegt: ‘Je eerste reactie moet zijn: it’s beautiful.’ Supercar Superbuild laat zien hoe de ontwerpers op elk detail gelet hebben om de auto niet alleen de daadwerkelijke snelheid, maar ook de snelle uitstraling te geven. En dat is wonderwel gelukt.

Trailer

~ door pietboon op 11/11/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: