Acht bekende Nederlandse topsporters in nieuw seizoen Expeditie Poolcirkel

IMG_5092.JPG

Vanaf maandag 5 januari gaat weer een nieuw seizoen van het grensverleggende survivalprogramma ‘Expeditie Poolcirkel’ bij RTL 5 van start. Acht bekende Nederlandse topsporters moeten acht weken lang tijdens hun arctic experience bizarre weersomstandigheden en fysieke uitdagingen doorstaan.

‘Expeditie Poolcirkel’, vanaf 5 januari 2015 bij RTL 5.

De kandidaten die samen met presentatrice Yolanthe Sneijder Cabau richting de Poolcirkel gaan zijn: de voormalig voetballers John de Wolf en Glenn Helder, topatleet Bram Som, de ex-schaatsers Hein Vergeer en Tonny de Jong, voormalig top 10 tennisster Brenda Schultz-McCarthy, de jonge zeilster Laura Dekker en Olympisch hockeykampioene Miek van Geenhuizen. Alle kandidaten zijn gewend om extreem fysieke inspanningen te verrichten en daardoor erg aan elkaar gewaagd.

‘Expeditie Poolcirkel’ speelt zich dit keer af in de koudste gebieden van het adembenemende IJsland en is zwaarder dan ooit. In acht afleveringen leggen de topsporters een route af naar de ijzige poolcirkel. De kandidaten zijn constant on the road en banen zich een weg over toendra’s en ijsgebieden. Gedurende de tocht voeren zij zowel individuele als groepsopdrachten uit die fysiek en mentaal zeer zwaar zijn. De sporters moeten dan ook in uiterst goede conditie zijn. Het winnen van de opdrachten is belangrijk omdat het de positie van een deelnemer binnen de groep kan versterken of verzwakken. Elke aflevering moet een van de kandidaten het strijdtoneel verlaten. De finale tussen de laatste twee topsporters vindt plaats op een spectaculaire locatie op de poolcirkel.

~ door pietboon op 25/11/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: