Hitserie ‘Vikings’ in première op FOX

IMG_5093.JPG

De Iers-Canadese historische dramaserie ‘Vikings’ vertelt de buitengewone verhalen van een groep Noorse krijgers. De serie speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen (einde van de achtste eeuw) in Scandinavië en is gebaseerd op de oude sagen over Ragnar Lothbrok. Met hulp van zijn familie en mannen probeert hij het leiderschap van de Vikingen over te nemen. Het indrukwekkende ‘Vikings’ is niet alleen een serie over avontuur, conflicten, oorlogen en bloedvergieten, maar draait ook om familie en broederschap.

Seizoen 1 bestaat uit negen afleveringen en is vanaf maandag 15 december 2014 voor iedereen te zien op tv-zender FOX. Het tweede seizoen zal volgend jaar ook op FOX in première gaan.

Mark Bruitsman, Head of Programming FOX International Channels Benelux:

“Dat Vikings in Scandinavië een hit is zal niemand verbazen, maar het heeft vooral ook wereldwijd records verbroken. Het is nu de beurt aan Nederland om kennis te maken met deze gevreesde Noormannen. ‘Vikings’ sluit perfect aan bij het FOX-gevoel. Net als ‘The Walking Dead’ is het een boeiend verhaal dat op uitermate spectaculaire wijze verteld wordt. Een prachtige opvolging op de maandagavond van ‘The Walking Dead’.”

‘Vikings’ neemt de kijker mee naar de wrede en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel). Hij is een van de meest bekende mythologische Noorse helden en berucht geworden als de tiran van Engeland en Frankrijk. Als jonge Noorse boer is Ragnar diep gefrustreerd door het beleid van graaf Earl Haraldson (Gabriel Byrne), die zijn Viking-krijgers steeds naar het arme oosten stuurt. Samen met zijn broer Rollo (Clive Standen) en trouwe echtgenote Lagertha (Katheryn Winnick) heeft Ragnar de ambitie om de oceanen in het westen te verkennen en schepen te overvallen. Ragnar’s vriend en schepenbouwer Floki kan zijn dromen vervullen door een nieuw prototype te ontwerpen, waarmee ze de open oceaan en ondiepe rivieren kunnen bevaren. Tijdens hun brute rooftochten wordt Ragnar geconfronteerd met verraad en verleidingen, waardoor zijn vrijheid, familie en leven in gevaar zijn.

‘Vikings’ is gemaakt en geschreven door de Britse scenarioschrijver en producent Michael Hirst. Hirst is gespecialiseerd in historische drama’s en vooral bekend van de Academy Award-winnende film ‘Elizabeth’ en de met een Emmy en Golden Globe genomineerde serie ‘The Tudors’. Uitvoerend producenten van ‘Vikings’ zijn Hirst, Morgan O’Sullivan van World 2000 (The Count Of Monte Cristo, The Tudors), John Weber van Take 5 Productions (The Tudors, Borgias), Sherry Marsh, Alan Gasmer, James Flynn (The Tudors, The Borgias) en Sheila Hockin (The Tudors, The Borgias).

~ door pietboon op 26/11/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: