WK vrouwenvoetbal bij de NOS

De NOS zendt in de zomer van 2015 alle WK-wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam live uit. Ook de openingswedstrijd en de finale zullen rechtstreeks te zien zijn via de publieke omroep. Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen wordt van 6 juni tot 5 juli 2015 in Canada gehouden.

Het WK vrouwenvoetbal maakt deel uit van een akkoord tussen de FIFA en de EBU, de koepel van Europese Publieke Omroepen, waartoe de NOS behoort. Ook de Confederations Cup 2017 in Rusland (traditioneel 1 jaar voor het WK) zit in die deal. De overeenkomst werd vandaag getekend.

De NOS zond eerder ook live-wedstrijden uit van het eerste Europees Kampioenschap voetbal uit waaraan Nederland mee deed, en nu dus het WK.

Het WK vrouwen 2015 wordt in Canada gehouden. Het Nederlands team plaatste zich recent en werd afgelopen zaterdag bij de loting ingedeeld in een poule met China, Nieuw-Zeeland en het gastland, Canada.

Oranje begint het toernooi op zaterdag 6 juni in Edmonton tegen Nieuw-Zeeland. Ook de tweede wedstrijd tegen China is in die stad. Het duel Nederland-Canada tenslotte, wordt op maandag 15 juni in het Olympisch Stadion van Montreal gespeeld. Alle Oranje-duels zijn dus rechtstreeks te zien bij de NOS.

~ door pietboon op 09/12/2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: