Meedogenloze afvalrace tijdens audities ‘So You Think You Can Dance’

2015/01/img_5424.jpg

De populaire RTL 5-dansshow ‘So You Think You Can Dance’ start woensdag 18 februari met zijn zesde seizoen. In deze nieuwe editie gaan juryleden Dan Karaty, Ish Aït Hamou, Jan Kooijman en het kersverse lid Min Hee Bervoets samen met de kijkers op zoek naar de meest favoriete danser van de Lage Landen.

‘So You Think You Can Dance’, audities en bootcamp vanaf woensdag 18 februari bij RTL 5. De liveshows vanaf zondag 29 maart bij RTL 5

In tegenstelling tot voorgaande jaren plaatsen dit jaar niet achttien, maar twintig toptalenten zich voor de liveshows van het populaire dansprogramma. In totaal zijn er veertien afleveringen te zien, waarvan vier auditieafleveringen, één final audition, één bootcamp-aflevering en acht liveshows.

Uit ruim 1.100 aanmeldingen zijn 120 deelnemers geselecteerd die zich tijdens de audities voor de jury mogen presenteren. Hier moeten zij zich van hun allerbeste kant laten zien om kans te maken op een felbegeerde plek in de liveshows van ‘So You Think You Can Dance’. Maar zover zijn we nog niet. Eerst strijden de kandidaten voor tickets voor de buitenlandse bootcamp, dit keer in het prachtige Ierland. Hier gaan de dansers een van de moeilijkste bootcamps ooit tegemoet: zij moeten met elkaar in groepsverband een Ierse dans, ook wel Riverdance genaamd, instuderen en volledig foutloos voor de strenge jury uitvoeren. Slechts een beperkt aantal deelnemers krijgt de kans om naar het land van de Keltische-dans af te reizen; de allerlaatste stap naar de liveshows. De lat ligt daarom dit jaar hoger dan ooit.

Het is een meedogenloze afvalrace. Wie niet aan de verwachtingen van de jury voldoet gaat niet door en moet onmiddellijk naar huis. Enkele twijfelgevallen kunnen zich bij de final auditions een laatste keer bewijzen ook bootcamp-waardig te zijn. Uiteindelijk blijven er na de bootcamp twintig kandidaten over die naar de felbegeerde liveshows gaan.

De presentatie van ‘So You Think You Can Dance’ ligt in handen van Dennis Weening en Eline De Munck. Zij heeft de eer om An Lemmens vanwege zwangerschapsverlof tijdens de audities en de bootcamp te vervangen. Vanaf de liveshows neemt An Lemmens het stokje weer over.

~ door pietboon op 14/01/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: