Ruim 600 uur live autosport op Sport1

Sport1 heeft voor de komende jaren de autosportprogrammering verder uitgebreid. Vanaf dit raceseizoen besteedt de zender ruim 600 uur live aan de verschillende autosport disciplines. Naast alle Formule 1 races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live met Nederlands commentaar te volgen.

Het autosportseizoen op Sport1 begint op zondag 22 februari met de NASCAR Daytona 500.

Eerder al maakte Sport1 bekend dat het zich tot en met het seizoen 2018 heeft verzekerd van de uitzendrechten van de Formule 1.

Zoals de autosportfans inmiddels van Sport1 gewend zijn zal de zender ook dit seizoen naast de Formule 1 race ook weer alle vrije trainingen en de kwalificatie live uitzenden. Tevens maakt Sport1 op de diverse Sport1 kanalen meerdere signalen beschikbaar zodat de kijker zelf de keuze heeft om bijvoorbeeld de race live te volgen of een stukje mee te rijden met een van de Formule 1 coureurs. Olav Mol zal het commentaar vanaf locatie blijven verzorgen tijdens de kwalificatietraining en de race en tekent eveneens voor de voorbeschouwing vanaf het circuit. Rick Winkelman neemt het commentaar bij alle vrije trainingen voor zijn rekening. In de studio in Amsterdam zullen deskundigen uit de autosportwereld de races uitgebreid voor- en nabeschouwen.
De eerste race van het nieuwe seizoen, GP van Australië, met onder andere Max Verstappen aan de start is op zondag 15 maart. De eerste vrijetraining is twee dagen eerder op vrijdag 13 maart.

Naast bovengenoemde live races zendt Sport1 dit jaar ook wekelijks de achtergrondprogramma’s ‘GP Confidential’ en ‘The Inside Line’ uit.

Ook de raceklasses net onder de Formule 1 krijgen dit jaar ruimschoots de aandacht op Sport1. De GP2 en GP3, die door vele coureurs worden gezien als het opstapje naar de Formule 1, wordt net als afgelopen seizoen live uitgezonden. Het commentaar bij deze races wordt verzorgd door Ronald van Dam.

Op zondag 22 februari gaat het autosportseizoen op Sport1 van start. Traditioneel staan de NASCAR coureurs voor de seizoen opener aan de start van de Daytona 500. Sport1 zal dit seizoen alle races in de NASCAR Sprint cup Series rechtstreeks uitzenden. Het commentaar wordt geleverd door Rick Winkelman. Naast de NASCAR Sprint Cup Series zijn ook NASCAR Xfinity (huidige Nationwide Serie), de NASCAR Camping World Truck Series en de NASCAR Whelen Euro Serie op Sport1 te zien.
Liefhebbers van Amerikaanse autosport kunnen dit jaar naast de NASCAR ook alle IndyCar Serie races op de voet volgen. Frank Weeink zal deze races van deskundig commentaar voorzien.

Sport1 heeft dit jaar de DTM (het Duits toerwagenkampioenschap) en het Europees Formule 3-kampioenschap aan haar programmering toegevoegd. Frank Weeink zal ook deze live races becommentariëren. Tevens zendt de zender dit jaar voor het eerst de strijd om de Porsche Super Cup live uit.
Daarnaast zendt Sport1 ook nog de races uit de Porsche Carrera Cup, de Euro V8 Series, de 24h Nurnburgring, de Monza Rally Show, de Ferrari Challenge en de ADAC GT Masters rechtstreeks uit en zijn er ook samenvattingsprogramma’s te zien rondom de races uit het World Endurance Championship (WEC).

Naast alle races op het asfalt besteedt Sport1 komend seizoen ook voldoende aandacht aan rallycross. Het World Rallycross Championship (WRX) is vanaf de start van het seizoen rechtstreeks te zien.

~ door pietboon op 23/01/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: