Mozart in the Jungle vanaf 2 maart te zien bij HBO

IMG_5624

Mozart in the Jungle is vanaf maandag 2 maart te zien bij HBO Nederland. De komische dramaserie, met in de hoofdrol de Mexicaanse acteur Gael García Bernal, toont hoe het er achter de schermen bij het New Yorkse symfonieorkest aan toegaat.

De première van Mozart in the Jungle is op maandag 2 maart 2015. De tien, half uur durende afleveringen van het eerste seizoen zijn elke maandag op aanvraag te bekijken via HBO On Demand en HBO GO. Elke dinsdag om 21:00 uur is de nieuwste aflevering ook op HBO 2 te zien.

De serie is gebaseerd op de veelgeprezen memoires van Blair Tindall; een succesvolle hoboïste die zelf meewerkte aan de totstandkoming van de serie. Naast Bernal worden de belangrijkste hoofdrollen vertolkt door Malcolm McDowell (The Artist, Heroes), Bernadette Peters (Ugly Betty), Saffron Burrows (Troy, Law & Order: Criminal Intent) en Lola Kirke (Gone Girl).

Seks, drugs en klassieke muziek: wat er zich achter de schermen afspeelt bij een erkend symfonieorkest is mogelijk nog interessanter dan wat je op het podium ziet. Maak kennis met Mozart in the Jungle: een creatie van Paul Weitz (About a Boy), Roman Coppola (Moonrise Kingdom) en Jason Schwartzman (The Grand Budapest Hotel). In de 10-delige serie van Amazon Prime staat de kijker de gelikte, brutale en op seks beluste orkestmeester Rodrigo (Gael García Bernal) bij. Met zijn onorthodoxe leermethodes zet hij de boel flink op stelten. Hij heeft zijn zinnen gezet op de jonge, beeldschone hoboïste Hailey (Lola Kirke) die hoopt door te breken in de wereld van de klassieke muziek.

~ door pietboon op 17/02/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: