Willy DeVille en meer rock ’n soul op NPO Cultura

IMG_1329

Tijdens het eerstkomende popweekeinde op NPO Cultura zetten ze de schijnwerper op de legendarische rockpiraat Willy DeVille (1950-2009). Onlangs verscheen er – voor het eerst – een uitgebreide verzamelbox waarop zijn gehele carrière – inclusief het werk uit de Mink DeVille-tijd uit de jaren 70 en 80 – is te volgen. Verder zendt NPO Cultura dit weekeinde het afscheidsconcert van Cream uit 1968 uit en doen ze vast een voorzet voor de stemweek van de Zwarte Lijst van Radio 6 Soul & Jazz.

Zaterdag 28 februari en zondag 1 maart vanaf 20:30 uur.

Programmering
Genesis – Live At Wembley Stadium / zaterdag 28 februari, 20:30 uur
Aansluitend op de Genesis-documentaire in het Uur van de Wolf op NPO 2, een concert van de Britse band opgenomen tijdens de Invisible Touch-tour in het Londense Wembley stadium in 1987. De tour is vernoemd naar het succesvolste album van de groep.

Cream Farewell Concert 1968 / zaterdag 28 februari, 22:25 uur
Destijds door Tony Palmer gemaakt verslag van het afscheidsconcert dat het legendarische rocktrio Cream (met Jack Bruce, Eric Clapton en Ginger Baker) in november 1968 in de Londense Royal Albert Hall gaf. De drie musici worden tevens geïnterviewd en van het concert en zien we o.a. ‘Sunshine of your love’, ‘Politician’ en ‘Toad’ (ofwel Bakers drumsolo).

Mink en Willy DeVille in Nederland / zondag 1 maart, 20:30 uur
In deze special ruim aandacht voor rockster Willy DeVille (1950-2009) van wie net een uitgebreide verzamelbox is verschenen. ‘Willy DeVille had een stem als een scheermes’ schreef NRC Handelsblad in 2009 boven zijn In Memoriam. En daar is geen woord aan gelogen. In 1976 maakte zijn band Mink DeVille deel uit van de New Yorkse punkscene die vanuit de wereldberoemde club CBGB’s de wereld veroverde. Maar Willy DeVille viel op omdat hij invloeden uit rhythm and blues, latin en soul liet doorklinken in zijn muziek. In deze special ziet u Mink DeVille tijdens een Tros Pop Formule concert in 1985 en later Willy DeVille tijdens een optreden voor Veronica in 1993. Ook is er een aflevering van VPRO’s Loladamusica uit 1996 van Martijn Rosdorff getiteld Willy DeVille: Alive in Holland te zien waarin de artiest o.a. vertelt dat hij ooit zijn complete songcatalogus heeft moeten verkopen (om die later weer terug te kopen).

De Zwarte Lijst 2015-stemwijzer (Clipkeus) / zondag 1 maart, 22:00 uur
We brengen u met deze selectie muziekclips – ook uit Avro’s TopPop – vast in de stemming voor De Zwarte Lijst, die vanaf vrijdag 20 maart aanstaande weer te beluisteren valt op Radio 6, de publieke radiozender voor soul & jazz. En we geven en passant meteen stemadvies, want u kunt weer stemmen welke liedjes in deze lijst met de mooiste zwarte muziek zouden moeten.

~ door pietboon op 17/02/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: