MotoGP verslaggeving eerste lokale Eurosport productie

IMG_1331

Vanaf de eerste training op donderdag 26 maart in Qatar, tot en met de laatste race op 8 november in Valencia, zendt het Nederlandstalige Eurosport alle acties van de MotoGP, Moto2 en Moto3 live uit. Ook van de Red Bull Rookies wordt verslag gedaan. Het wordt de eerste eigen Nederlandstalige productie van Eurosport, met Samantha van Wijk (foto) als eerste Nederlandstalige Eurosport presentatrice. Het commentaar is in handen van Diederick de Vries, met co-commentaar van oud-coureur Patrick van den Goorbergh.

Tien van de 18 races zijn te zien op het ‘open net’ bij Eurosport, waaronder de eerste 5 races van het jaar in Qatar, Austin, Argentinië, Jerez, Frankrijk en Italië. Ook de TT van Assen is op het ‘reguliere’ Eurosport te zien, net als de races van San Marino, Aragon en de afsluitende race in Valencia.

De overige negen races zijn te zien op Eurosport 2, te weten Catalonië, Duitsland, Indianapolis, Tsjechië, Engeland, Japan, Australië en Maleisië.

Bij 13 van de 18 races zal het Nederlandstalige team ter plekke aanwezig zijn. Naast alle Europese races zal dat ook bij de eerste twee races van het seizoen zijn. Samantha zal zo behind the scenes verslag doen, interviews houden en ook het grid report verzorgen. Patrick zal zijn co-commentaar stoeltje waar mogelijk tijdens de trainingen verruilen voor een plek langs het circuit.

De dag voor iedere eerste trainingsdag zal Eurosport een uitgebreide voorbeschouwing van een uur op tv brengen, en op maandagavond wordt, ook op Eurosport, uitvoerig teruggeblikt.

Eurosport heeft de rechten tot en met het seizoen van 2018. Die rechten zijn inclusief de online rechten, waar via de Eurosport Player aanvullende content te bekijken zal zijn.

Samantha van Wijk – bekend van onder meer NH Sport, Tracks&Trails en de Jupiler League – komen we dus tegen in de rol van interviewer en presentatrice. Ze heeft er zin in. Wat heet:

“Sport is mijn grote passie. Om dan te mogen presenteren voor een zender als Eurosport, is een eer en een enorme uitdaging. De MotoGP is een fantastisch kampioenschap; de absolute top van de mondiale racesport. Dat ik hier dan óók nog de allereerste Nederlandstalige presentatrice ben, maakt voor mij het plaatje compleet”.

Ook Gijs Poortman, productie-manager van Eurosport Benelux, is blij met de nieuwe koers:

“Met de MotoGP zetten we voor het eerst een geheel eigen productie neer. Maken we echt zélf televisie. De nieuwe aspecten die dit voor ons met zich meebrengt, maken het tot een ongekend uitdagend project.”

~ door pietboon op 19/02/2015.

Eén reactie to “MotoGP verslaggeving eerste lokale Eurosport productie”

  1. […] televisiekijkers toegang tot de uitzendingen. Toen de Eurosport MotoGP programmering in februari 2015 bekend werd gemaakt, werden van de laatste vijf alleen Aragon en Valencia gepland op het hoofdkanaal. De rest zou op […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: