Gloednieuwe serie American Crime op 13th Street

IMG_0101

Op 14 april om 21:00 uur presenteert 13th Street het eerste seizoen van American Crime, de grensverleggende dramaserie van een meesterlijke verhalenverteller, John Ridley.

Scenarioschrijver en Oscar© winnaar John Ridley – van 12 Years a Slave – uitvoerend producent Michael McDonald (Castle, Revenge) en hoofdrolspeelster Felicity Huffman (Desperate Housewives), nemen de kijker mee naar het stadje Modesto, waar de criminaliteit hand over hand toeneemt. Wanneer een jong stel op een avond bruut wordt aangevallen en de man daarbij overlijdt, heerst er grote verslagenheid in de stad. American Crime is een intrigerende dramareeks, geladen met raciale spanningen, bekeken vanuit het standpunt van het slachtoffer, de beschuldigde en hun families.

Het stadje Modesto ligt in het binnenland van Amerika, omringd door landbouwgrond. Delen van Modesto kampen met toenemende criminaliteit als gevolg van bendes, drugshandel en verslaving. Het nieuws wordt geregeerd door een jong stel dat in hun eigen huis werd aangevallen. Matt Skokie, een oorlogsveteraan, werd gedood en zijn vrouw Gwen werd verkracht en bewusteloos geslagen.

Na de brute moord worden er vier verdachten aangehouden. De eerste verdachte is Tony Gutiérrez (Johnny Ortiz: Ali), een makkelijk te beïnvloeden tiener die zelfs onder het toeziend oog van zijn toegewijde en hardwerkende vader, Alonzo Gutierrez (Benito Martinez: The Shield), het niet voor elkaar krijgt om uit de problemen te blijven. Hector Tontz (Richard Cabral: End of Watch) is de tweede verdachte: een jonge man die op de rand van de samenleving leeft en slechte keuzes maakt. Carter Nix (Elvis Nolasco: Oldboy) en Aubry Taylor (Caitlin Gerard: The Social Network) zijn de laatste twee die gearresteerd worden; twee verloren zielen wiens drugsverslaving vernietigend is geworden. Hoewel alle verdachten in het profiel passen, zijn hun situaties veel gecompliceerder dan men aanvankelijk geloofd had… evenals de situaties van de slachtoffers.

De spanningen in de gemeenschap lopen hoog op. In alle onrust blijken er onverwachte connecties tussen de slachtoffers, verdachten en hun families te bestaan.

American Crime stipt universele vraagstukken aan die kijkers aan het denken zet. De serie is een krachtig, emotioneel drama, geschreven door een bijzondere verhalenverteller en kan rekenen op glansrollen van een indrukwekkende sterrencast. Het eerste seizoen van American Crime gaat 14 april om 21:00 uur in première op 13th Street.

~ door pietboon op 20/02/2015.

Eén reactie to “Gloednieuwe serie American Crime op 13th Street”

  1. […] maand nog kunnen de kijkers genieten van de lopende exclusieve première afleveringen van American Crime op 13th Street, met hoofdrollen voor Felicity Huffman en Timothy Hutton. Op 15 juni start de zender […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: