Verfilming J.K. Rowling’s The Casual Vacancy vanaf 9 maart beschikbaar bij HBO

The Casual Vacancy_HBOThe Casual Vacancy, een bewerking van de gelijknamige roman van J.K. Rowling, is vanaf 9 maart beschikbaar voor HBO-abonnees. De miniserie, een coproductie tussen HBO en de BBC, bestaat uit drie delen van elk 60 minuten. Het verhaal speelt zich af in het Engelse dorpje Pagford waar niets is wat het lijkt. Wanneer een geliefd lid van de gemeenteraad onverwachts overlijdt en er gezocht wordt naar een waardige opvolger valt de gemeenschap op pijnlijke wijze uit elkaar. De belangrijkste hoofdrollen worden vertolkt door Richard Glover, Joe Hurst, Rory Kinnear, Emily Bevan en Michael Gambon.

Pagford is een ogenschijnlijk idyllisch Engels dorpje. Echter, achter die mooie façade blijkt het plaatje een stuk minder fraai: de rijken voeren oorlog met de armen, de tieners met hun ouders, de vrouwen met hun mannen en de docenten met hun leerlingen. In Pagford is niets wat het lijkt. Wanneer de geliefde raadsman Barry Fairbrother onverwachts overlijdt, blijft het dorpje in shock achter. Het sterfgeval zorgt niet alleen voor een leeg zitje in de parochieraad maar slaat ook diepe persoonlijke wonden. De vacature blijkt echter de katalysator voor de grootste oorlog die in Pagford gevoerd werd. Wie komt als winnaar uit de bus in een verkiezingsslag vol passie, bedrog en onverwachte onthullingen?

De driedelige miniserie The Casual Vacancy is vanaf maandag 9 maart beschikbaar via HBO On Demand en HBO GO: de online streamingdienst waarmee de miniserie op computer, tablet, smartphone en Smart TV bekeken kan worden. De tv-première van de veelbesproken miniserie is op donderdag 30 april (aflevering 1 & 2) en vrijdag 1 mei (aflevering 3); beide dagen om 20:30 uur op zender HBO.

~ door pietboon op 25/02/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: