Major League Soccer vanaf vannacht exclusief op Eurosport

Vanaf deze week heeft Eurosport de exclusieve televisie en online rechten voor Major League Soccer (MLS) in geheel Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk waar Sky Sports die rechten heeft. Vannacht al kan in Nederland om 04:00 uur de eerste wedstrijd op Eurosport bekeken worden,  de seizoensopener tussen kampioen Los Angeles Galaxy tegen de Chicago Fire. Zaterdag om 21:00 uur is de wedstrijd tussen DC United en Montreal Impact op Eurosport 2 te zien.

Tot vier wedstrijden zullen er ieder weekend live op Eurosport of Eurosport 2 getoond worden, inclusief een wedstrijd op zondag 22:00 uur direct gevolgd door een tweede wedstrijd. Naast de live wedstrijden zal er iedere vrijdag primetime vooruit gekeken worden naar het weekend in een 30 minuten durend programma op Eurosport 2.  Mocht er programma technisch overlap zijn met MotoGP wedstrijden, dan zal deze laatste uitgezonden worden.

De afspraak betreft de exclusieve online – en televisierechten (inclusief sub-licentierechten) voor de reguliere competitieduels, de MLS Play-Off wedstrijden, de duels om de MLS Cup en de AT&T MLS All-Star Game. Wedstrijden zullen worden uitgezonden op Eurosport en Eurosport 2 en zijn ook online beschikbaar, via de Eurosport Player.

De Major League Soccer (opgericht in 1996) wordt gevormd door 20 clubs uit de Verenigde Staten en Canada en maakte de afgelopen jaren een snelle groei door. Zo bezochten in 2014 maar liefst 6 miljoen liefhebbers een wedstrijd en gaan de gemiddelde bezoekersaantallen per wedstrijd inmiddels die van de NBA en de NHL te boven.

Zaterdag 7 Maart

  • LA Galaxy-Chicago Fire 04:00 uur Eurosport
  • DC United-Montreal Impact 21:00 uur Eurosport 2

Zondag 8 Maart*

  • Orlando City SC-New York City FC 22:00 uur  Eurosport
  • Sporting Kansas City-New York Red Bulls 0:00 uur Eurosport

(* Vanaf 21:30 uur: exclusieve preview met Kaká en David Villa, beide debuterend – voor respectievelijk Orlando City SC en New York City FC.)

 

~ door pietboon op 06/03/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: