Outlander met Lotte Verbeek vanaf 5 april terug bij HBOOutlander, met Lotte Verbeek als de mysterieuze Geilis Duncan, keert vanaf 5 april terug bij HBO Nederland. De romantische fantasieserie is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon, waarvan wereldwijd al ruim 25 miljoen exemplaren verkocht zijn. Schrijver en uitvoerend producent Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Star Trek: Deep Space Nine) gooide hoge ogen met de eerste reeks afleveringen waarvan de laatste in september 2014 te zien was.

Outlander is vanaf 5 april weer wekelijks bij HBO te zien voor de afleveringen 9 t/m 16. Naast Lotte Verbeek zijn Caitriona Balfe (Now You See Me), Sam Heughan (Doctors), Tobias Menzies (Game of Thrones) en Graham McTavish (The Hobbit) in de succesvolle reeks te zien.

In de eerste seizoenshelft van Outlander maakte Claire Randall kennis met het Schotland van 1743. De kijker volgde de onverwachte tijdreis van de gelukkig getrouwde verpleegster uit 1945 op de voet. In Schotland ontmoette zij de charmante Schotse strijder Jamie Frasier, de moordlustige “Black Jack”, een slechterik die niet te onderscheiden valt van Claire’s man uit het moderne 1945, en natuurlijk de magisch ogende Geillis Duncan. Claire’s hartstochtelijke affaire met Jamie laat haar radeloos want wat doe je als de man van je dromen uit een geheel andere tijd komt?

De Nederlandse actrice Lotte Verbeek, die ook uitblinkt in de eerste helft afleveringen, zal wederom de rol van Geillis vertolken. Door haar kennis van kruiden en planten wordt Geillis gezien als heks. Gevreesd, maar gewaardeerd, bezoeken velen haar in het holst van de nacht voor medisch advies. Eerder schitterde Verbeek al in de internationale producties The Borgias en The Fault in Our Stars.

Op 5 april maakt de tweede helft van het eerste seizoen van Outlander haar opwachting bij HBO. Nieuwe afleveringen zullen enkele uren na de Amerikaanse uitzending al on demand beschikbaar zijn. Op tv via HBO On Demand en op mobiel, tablet, computer, laptop en Smart TV via de online streamingdienst HBO GO. De lineaire première is op 9 april. Vanaf dan is er elke donderdag om 21:00 een nieuwe aflevering te zien op ‘HBO 2’.

~ door pietboon op 12/03/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: