Tweede seizoen van hitserie ‘Vikings’ op FOX

Na het succes van het eerste deel van de hitserie Vikings, gaat op 6 april het tweede seizoen van Vikings op FOX in première. Het tweede deel van de Iers-Canadese historische dramaserie ‘Vikings’ vertelt de buitengewone verhalen van een groep Noorse krijgers. De serie speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen (einde van de achtste eeuw) in Scandinavië en is gebaseerd op de oude sagen over Ragnar Lothbrok.

Seizoen 2 bestaat uit tien afleveringen en is vanaf maandag 6 april te zien op tv-zender FOX.

Met hulp van zijn familie en mannen probeert Ragnar het leiderschap van de Vikingen over te nemen. Het indrukwekkende ‘Vikings’ is niet alleen een serie over avontuur, conflicten, oorlogen en bloedvergieten, maar draait ook om familie en broederschap.

Seizoen twee volgt de lotgevallen van Ragnar, de strijdvaardige Viking die nu een gerespecteerd leider is geworden op het slagveld en ernaast. Maar meer macht betekent ook tal van dodelijke gevaren en dilemma’s. Terwijl hij zich schrap zet om de degens te kruisen met zijn eigen broer Rollo, is Ragnar verscheurd tussen zijn vrouw Lagertha en zijn minnares, prinses Aslaug. Zijn zoon Bjorn, intussen een jongeman en een woeste krijger, bevindt zich tussen twee vuren. Tussendoor valt Ragnar stoutmoedig het Engelse koninkrijk binnen, een gebied met immense schatten en een verraderlijke koning die de ultieme bedreiging kan vormen.

‘Vikings’ neemt de kijker mee naar de wrede en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel). Hij is een van de meest bekende mythologische Noorse helden en berucht geworden als de tiran van Engeland en Frankrijk. Het worden tien maandagen boordevol spanning en avontuur door de woeste wereld van de Vikings.

‘Vikings’ is gemaakt en geschreven door de Britse scenarioschrijver en producent Michael Hirst. Hirst is gespecialiseerd in historische drama’s en vooral bekend van de Academy Award-winnende film ‘Elizabeth’ en de met een Emmy en Golden Globe genomineerde serie ‘The Tudors’. Uitvoerend producenten van ‘Vikings’ zijn Hirst, Morgan O’Sullivan van World 2000 (The Count Of Monte Cristo, The Tudors), John Weber van Take 5 Productions (The Tudors, Borgias), Sherry Marsh, Alan Gasmer, James Flynn (The Tudors, The Borgias) en Sheila Hockin (The Tudors, The Borgias).

~ door pietboon op 20/03/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: