WK IJshockey op FOX Sports

FOX Sports doet rechtstreeks verslag van het WK IJshockey in zowel de top divisie (A landen) als divisie 1B (B landen). Het WK voor divisie 1B vindt plaats in Eindhoven van 13 tot en met 19 april. Hierin komt Nederland uit tegen Korea, Kroatië, Groot-Brittannië, Litouwen en Estland.

Het internationale ijshockey is opgedeeld in divisies. De Top Divisie bestaat uit de zestien beste landen van de wereld. Divisie 1 bestaat uit twaalf landen en is opgedeeld in groep A en B. Nederland komt uit in groep B van divisie 1. Om toe te kunnen treden tot de elite moet Nederland dus eerst promoveren naar groep A van divisie 1.

IIHF WK IJshockey divisie 1B: 13 – 19 april
Het WK voor divisie 1B vindt plaats in Eindhoven van 13 tot en met 19 april. Hierin zal Nederland strijden tegen Korea, Kroatië, Groot-Brittannië, Litouwen en Estland. Alle landen spelen een keer tegen elkaar. Het land dat aan het einde van de rit de meeste punten heeft verzameld promoveert naar groep 1A. Nederland start het toernooi op maandag 13 april om 20:30 uur met de wedstrijd tegen Litouwen. Het wedstrijdcommentaar is van Leo Oldenburger.

IIHF WK IJshockey 2015: 1 – 17 mei

Het 79e IIHF Wereldkampioenschap ijshockey in de hoogste divisie vindt plaats van 1 tot en met 17 mei in Praag en Ostrava (Tsjechië). In de groepsfase worden de zestien deelnemers eerst verdeeld in twee groepen van acht teams. De vier beste teams per groep gaan door naar de knock-out fase (kwartfinales– halve finales – finale). De volgende zestien landen nemen deel aan het IIHF WK 2015:
 

Groep A

Groep B

Zweden

Finland

Canada

Rusland

Tsjechië

Verenigde Staten

Zwitserland

Slowakije

Letland

Noorwegen

Frankrijk

Wit-Rusland

Duitsland

Slovenië

Oostenrijk

Denemarken

 

~ door pietboon op 02/04/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: