NPO geeft KPN opdracht voor verbetering DAB+

 

 De NPO heeft de KPN de opdracht gegeven voor het uitrollen van fase 3 van DAB+ in Nederland. Voor 1 september a.s. zijn de publieke radiostations gegarandeerd buitenshuis, zoals via autoradio’s, tot aan de Nederlandse grenzen goed te ontvangen. Per 1 januari 2016 moet ook de binnenshuis ontvangst van digitale radio verbeterd zijn. De fase 3 uitbreiding was oorspronkelijk voorzien voor 2017.

“Ik ben blij dat de ontvangst van DAB+ zowel in de auto als in huis de komende maanden wordt geoptimaliseerd”, zegt directeur NPO Radio, Jan Westerhof. “Op 1 september stopt de NPO met distributie van NPO Radio 5 via de AM. We bieden de luisteraars graag zoveel mogelijke sterke alternatieven. ”

Luisteraars die NPO Radio 5, maar ook de andere publieke radiostations, in de auto willen beluisteren, hebben daarvoor een DAB+ radio-ontvanger nodig. Thuis is de publieke nostalgische zender te ontvangen via kabel, satelliet, DAB+ en internet.

~ door pietboon op 18/04/2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: